Poartă inelele ca o aristocrată: 5 reguli de etichetă ce țin de bijuterii!

Inelele sunt accesoriul preferat atât pentru femei, cât și pentru bărbați. S-ar părea, ce ar putea fi mai ușor – îți pui bijuteriile pe degete și strălucești! Dar nu totul este atât de simplu, deoarece chiar și în purtarea bijuteriilor există reguli de etichetă.

Cunoscând și urmând câteva recomandări simple, vei arăta întotdeauna elegant, sofisticat și la modă. Iată cum să porți inelele în mod corect, astfel încât alții să îți admire gustul delicat!

Nu mai mult de 3 inele simultan

Fiecare inel are propria frumusețe, așa că prea multe bijuterii pe degete te împiedică să creezi o imagine echilibrată. Ideal ar fi să porți două inele, câte unul pe fiecare mână. O excepție poate fi făcută în cazul inelului  de logodnă purtat pe aceeași mână cu verigheta.

Inelele trebuie să aibă același stil

Dacă totuși decizi să porți mai multe inele la o mână, acestea, desigur, pot fi bijuterii din metale diferite, dar, în mod ideal, ar trebui combinate între ele. De exemplu, nu încerca să porți un inel de argint u chihlimbar cu unul de aur cu diamant sau un inel masiv în stil boho. În caz contrar, în loc de imaginea rafinată, vei obține aspectul unui pom de Crăciun acoperit cu ghirlande. Chiar dacă porți câte un inel pe fiecare mână, este mai bine dacă acestea se supun unui singur concept.

Purtând un inel, ai grijă și de manichiură

Bijuteria va atrage cu siguranță atenție asupra mâinilor, unghiilor și a palmelor. Prin urmare, înainte de a pune un inel pe deget, asigură-te că mâinile tale arată perfect. Optează pentru o manichiură frumoasă și hidratează bine pielea mâinilor.

Inele diferite pentru mâini de diferite forme și vârste

Pentru ca inelul să arate bine pe mână, să atragă priviri admirabile, alege-l concentrându-te pe vârsta și forma mâinilor. De exemplu, dacă ești o fată tânără, atunci este mai bine să porți un inel mic, simplu, cu o piatră minimalistă. În caz contrar, riști să arăți ca o fetiță care a căutat în secret în cutia de bijuterii a bunicii și le-a pus pe cele mai strălucitoare.

Dacă ești la o vârstă mai înaintată, atunci îți poți permite să porți inele masive cu pietre mari. Aceste bijuterii oferă femeii nu numai soliditate, dar și arată că ei îi pasă de stilul pe care îl adoptă zi de zi.

Doamnele cu mâini mari și degete scurte ar trebui să aleagă bijuterii masive cu o singură piatră sau cu un model de formă alungită (oval, romb, lacrimă sau doar o abstractizare).

Femeile cu mâinile slabe și degetele foarte subțiri sunt sfătuite să poarte inele late cu pietricele mici sau chiar fără ele.

Pietrele prețioase mari nu se vor încadra în imaginea ta de zi cu zi

În viața de zi cu zi, mai ales dacă ținuta ta preferată este un tricou și o pereche de blugi, este mai bine să renunți la inelele masive cu pietre prețioase.

Se crede că purtarea diamantelor și a altor pietre foarte scumpe în timpul zilei este de prost gust. Acordă preferință inelelor cu inserții modeste ( de exemplu, cu zirconiu, citrin sau ametrin) sau fără acestea.