Plinuță și scundă? Vei arăta impecabil dacă ții cont de aceste 8 trucuri!

Atunci când își potrivesc ținutele, femeile scunde și plinuțe au două sarcini esențiale de rezolvat: să-și alungească optic silueta, ca să pară mai înalte și să-și subțieze talia, ca să pară mai zvelte. Dar, deseori se întâmplă ca rezolvarea uneia dintre sarcini să acționeze în detrimentul celeilalte. De exemplu, ca să-ți alungești vizual picioarele, trebuie să porți fuste scurte, deasupra genunchiului, dar după 45 de ani, mai ales dacă ai surplus de greutate, fustele mini nu sunt cea mai inspirată idee.

Totuși, dacă ai ajuns la o vârstă elegantă și, pe deasupra, ești scundă și plinuță de felul tău, nu te descuraja. Fiecare femeie este frumoasă în felul său, dar nu fiecare știe cum să scoată în evidență acest lucru. Astăzi, învățăm împreună.

Ținute pentru femei minione și plinuțe

Știai că alegerea corectă a lenjeriei de corp te poate ajuta să arăți mai subțire? Pentru asta vei avea nevoie de un set de lenjerie modelatoare. Dar ai grijă să nu faci abuz de ea, deoarece pune presiune pe sistemul circulator, respirator și poate provoca inflamații. Prin urmare, păstrează lenjeria modelatoare pentru ocazii speciale, iar în viața de zi cu zi alege o lenjerie obișnuită, confortabilă și sănătoasă pentru corpul tău.

Multe femei habar nu au de acest lucru, dar chiar și un detaliu mărunt cum sunt mânecile, atunci când sunt potrivite corect, te pot face să arăți mai atrăgător. Sfatul nostru este să renunți la hainele cu mâneci lungi. Lungimea ideală este până la cot sau maxim trei sferturi până la cot. Dacă mânecile ținutelor tale sunt mai lungi decât atât, îți sugerăm să le răsucești. De asemenea, evită articolele cu mâneci bufante, fiindcă nu fac decât să-ți mărească silueta.

Citește și: Cum să-ți alegi rochia dacă ești plinuță? 42 de modele pentru toate ocaziile!

Ținute pentru femei plinuțe de 40 de ani

Dacă ești plinuță și scundă, cel mai bine e ca partea răscroită în jurul gâtului să aibă forma unui triunghi inversat, cu alte cuvinte, să semene cu litera “V”. Acest lucru va contribui la întinderea vizuală a siluetei. De asemenea, poți alege articole cu un decolteu îngust și oval sau dreptunghiular, dar ar trebui să eviți răscroiala în formă de barcă sau cerc, care arată deplasat pe femei de statură mică.

Atunci când alegi lungimea fustei sau a rochiei, întotdeauna trebuie  găsit un compromis. Dacă vrei să pari mai înaltă – ai nevoie de fuste deasupra genunchiului, însă pentru femeile scunde, trecute de 40-50 de ani, această lungime e inacceptabilă. Prin urmare, încearcă să alegi modele până la genunchi. Deși nu arată foarte bine pe femei scunde, a doua combinație te favorizează mai tare ca prima.

În ceea ce privește lungimea pantalonilor, îți sugerăm să atragi atenția la modelele care ajung la mijlocul tocului. Pantalonii cu glezna la vedere îți scurtează vizual picioarele, prin urmare, nu sunt cea mai bună decizie dacă ești mică de statură. Și da – uită de existența pantalonilor capri.

Citește și: Top 5 sfaturi de la stiliști pentru a arăta mai tânără

Trucuri ca să pari mai slabă

Moda contemporană pentru pantaloni și fuste cu talie înaltă este o adevărată comoară pentru femeile scunde și plinuțe, deoarece subțiază vizual talia și le fac să pară mai înalte.

Folosește geometria ori de câte ori ai ocazia! Liniile verticale și diagonale joacă în folosul tău și trebuie să profiți de acest lucru. Și nu e vorba numai de imprimeu, ci și de croială. Uite, de exemplu, cum liniile verticale și diagonale, combinate cu o cusătură reliefată, pot transforma chipul și silueta unei femei plinuțe și scunde.

Citește și: 5 trucuri vestimentare pentru a arăta stilat și atrăgător chiar dacă ești plinuță

Ținute elegante pentru femei plinuțe

Pentru a echilibra armonios întreaga ținută, încearcă să subliniezi linia taliei, chiar dacă talia nu e zona cu care te mândrești cel mai mult. Poți folosi în acest scop diferite modele de centuri, iar pentru a masca talia prea largă îți recomandăm să apelezi la o vestă alungită, un sacou sau un cardigan, îmbrăcate deasupra bluzei sau a cămășii.

La prima vedere, cea mai eficientă modalitate de a arăta mai înalt este să porți tocuri cât mai înalte, dar nu e atât de simplu cum pare. Dacă ai câteva kilograme în plus, ar fi mai bine să eviți tocurile stiletto,  deoarece un toc subțire creează un contrast prea evident cu un corp plinuț.

Citește și: Vrei să fii tânără și frumoasă după 50 de ani? 21 de reguli de care trebuie să ții cont începând de astăzi!