Pierzi lucruri prin casă? 7 semne că e timpul să-ți salvezi locuința de haos

Nu poți găsi obiectul de care ai nevoie sau să te concentrezi pe treburile casnice, îți ia mult timp pregătirea să ieși din casă dimineața? Înseamnă că acest articol este pentru tine! Uite 7 semne care îți arată că trebuie să faci ordine în casă cât mai urgent.

1. Îți ia mult timp să te pregătești dimineața

Posibil că pur și simplu nu-ți iubești jobul și subconștient amâni ieșirea din casă sau ești o persoană nocturnă, care se simte adormită toată dimineața. Dar dacă niciuna dintre aceste caracteristici nu-ți aparține înseamnă că este vorba de haos în casă. Nu poți găsi încălțămintea de care ai nevoie, puloverul pe raft sau a doua mănușă? E timpul să le pui pe toate la locul lor și să începi să-ți pregătești ținuta din ajun.

2. Cumperi lucruri noi, fără să scapi de cele vechi

Dacă în debut de sezon îți vine greu să-ți găsești lucrurile în garderobă și te simți nevoit să-ți cumperi altele noi este încă un semn că e timpul pentru curățenie.

3. Pierzi mereu lucrurile

Dacă înainte să ieși din casă nu găsești cheile sau ochelarii, posibil că problema nu este în zăpăcirea ta, ci în dezorganizarea spațiilor de depozitare și a supraîncărcării lor.

4. Curățenia durează prea mult

Fii de acord, să ștergi praful de pe un raft cu multe cărți și figurine este mult mai dificil decât să muți câteva cutiuțe și apoi să le pui la loc. Acest lucru este valabil și în cazul pardoselei. Dacă spațiul este ocupat aproape în totalitate de mobilă, jucării sau alte obiecte, spălatul podelei devine complicat. Scăpând de tot ce e inutil, scurtezi semnificativ procesul de curățenie.

5. Din dulapuri cad lucruri

Probabil, e cel mai evident semn că e timpul să mai arunci câte ceva. Fă-ți timp ca să le găsești loc doar celor de care ai cu adevărat nevoie.

6. Nu vrei să te întorci acasă

Chiar dacă există oameni care nu observă dezordinea din jur și se simt bine printre lucruri aruncate, majoritatea preferă organizarea. Atunci când acasă e curat, confortabil și plăcut vrei să te întorci.

7. Nu te poți concentra pe treburile casnice

S-a spus și s-a scris foarte mult despre modul în care atmosfera din jur ne influențează starea interioară. Dacă de exemplu, nu te poți concentra pe treburile casnice sau muncești de acasă și îți este greu să te disciplinezi, problema ar putea fi în dezordinea din jur. Este timpul s-o rezolvi!