Petele de pe pervaz vor dispărea repede și pentru totdeauna: 7 metode super eficiente

Dacă ai pornit o curățenie generală, n-ai cum să nu observi pervazurile îngălbenite sau pătate, mai ales dacă speli și geamurile.

Prin locul în care trece lumina trebuie să fie totul curat, nu doar sticla transparentă, dar și pervazurile albe. Acestea deseori se îngălbenesc, se acoperă cu mucegai sau au urme de la ghivece. Și asta pentru că uiți să cureți la timp aceste suprafețe.

Din acest articol vei afla cum poți curăța rapid pervazurile murdare din plastic.

1. Pentru o curățenie superficială este suficient să folosești niște șervețele umede, utilizate și pentru curățarea frigiderului.

2. Dacă problema este mai serioasă și pervazul conține urme de cariocă, stilou, pete de la diverse soluții medicamentoase, precum iodul sau alte subtanțe colorate, folosește un spray pentru oglinzi și geamuri, în componența căruia este amoniac.

3. Ce faci dacă murdăria s-a impregnat? Fă un amestec de consistența terciului din detergent pentru rufe albe și apă. Aplică un strat subțire pe pervaz și lasă pentru o oră, după care spală.

4. Cu murdăria de pe pervaz se descurcă bine și săpunul obișnuit de rufe. Folosește un burete și freacă bine cu săpun.

5. Dacă pe pervaz sunt pete de rugină, folosește esența de oțet pentru a le scoate. Vei folosi neapărat mănuși, pentru a nu-ți deteriora pielea.

6. Pentru a readuce pervazului albul de cândva, utilizează orice înălbitor pe bază de clor.

7. În caz că pe pervaz a apărut mucegai, de ajutor îți va fi bicarbonatul de sodiu. Fă un terci din bicarbonat și apă, aplică-l pe zonele afectate și lasă pentru o oră. Ulterior spală cu apă curată.

Încearcă una dintre aceste metode, iar geamurile tale vor fi mereu curate în întregime.