Pernele îngălbenite sunt urâte: Iată cum le poți face albe din nou!

Omul petrece o treime din viață dormind. Iar pernele ne influențează direct calitatea somnului. Cu toate că nu-i deloc plăcut să dormi pe o pernă urâtă, adevărul e că mai devreme sau mai târziu toate pernele îngălbenesc. Dar e în puterile tale să le faci albe din nou. Iată cum poți face acest lucru.

În primul rând, verifică eticheta. Pictogramele de pe etichetă sunt un adevărat izvor de înțelepciune, care îți va deschide toate tainele despre cum trebuie spălată o pernă sau alta.

Spălarea pernelor îngălbenite

Înainte de spălare, perna trebuie clătită. Dacă ai o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală, o poți clăti direct în mașină. Dacă nu, fă rost de un recipient mare în care să încapă o pernă sau înmoaie perna în cada de baie.

De asemenea, îți recomandăm să pregătești o soluție de albire a pernelor. Pentru asta, vei avea nevoie de 100 gr de detergent de rufe, 100 gr de detergent pentru mașina de spălat vase, 100 ml de înălbitor și 50 ml de acid boric. Adaugă toate ingredientele în apă fierbinte și abia după ce se vor dilua, toarnă apa în cadă și înmoaie perna în soluția înălbitoare timp de 30 de minute.

Uscarea pernelor

După clătire, pune perna în mașină la un program de spălare completă. În cele din urmă, nu îți va rămâne decât să o usuci. Pernele din puf, cât și cele sintetice pot fi uscate direct în mașina de spălat rufe, dacă mașina este echipată cu uscător.

Dacă nu, pune perna pe un uscător de rufe de tip suport și nu uita să o bați din când în când, pe măsură ce se usucă. Pernele cu spumă de memorie pot fi uscate în mașină (la temperatura minimă), dar cel mai bine e să o faci la balcon.

Citește și: 10 lucruri pe care o gospodină rea le ține în casă, iar una bună le aruncă!