Perechea potrivită: Cum să-ți alegi încălțămintea după forma piciorului!

Majoritatea femeilor se consideră dependente de încălțăminte, căci este un detaliu semnificativ în crearea unei ținute. Există diferite modele de pantofi, papuci, sandale și altele, de mărimi, forme și culori variate.

Acest articol le va ajuta să se decidă în alegerea pantofilor potriviți chiar și celor mai experimentate fashioniste. Așadar, ce să alegi, ținând cont de forma piciorului?

Picior de formă pătrată

Dacă piciorul tău are această formă, îți va fi greu să porți pantofi noi, pentru că nu multe modele sunt concepute pentru o astfel de structură. Opțiunea ideală ar fi pantofii largi, care atunci când sunt purtați, reduc la minimum apariția rănilor și a veziculelor care apar atunci când te rod pantofii.

Picior grecesc

La piciorul de această formă, al doilea deget este mai lung decât celelalte, iar asta înseamnă că ai nevoie de încălțăminte cu o alungire suficientă pentru a evita disconfortul și a nu suferi. Ți se vor potrivi, de exemplu, pantofii de formă largă cu vârful rotund și alungit.

Picior egiptean

Deținătorii acestei forme a piciorului au primul deget mai lung decât celelalte. Modelul perfect ar fi  încălțămintea, care se deosebește prin formă largă și are vârful rotunjit.

Picior obișnuit sau roman

Această formă are primele trei degete mai mari, decât ultimele două. Oamenii cu astfel de tip al piciorului sunt mai norocoși, pentru că această formă este universală și, prin urmare, i se potrivește orice model de pantof.

Picior lat

Oamenii care au piciorul lat, ar trebui să poarte încălțăminte ca pantofi de tenis și clasici sau cizme pentru călărie.

Picior îngust

Acest tip de picior se întâlnește destul de rar. În același timp este mic și arată bine. Pantofii cu toc sau sandalele cu curele subțiri sunt încălțămintea perfectă.