Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident

Cu părere de rău, multe dintre femeile din țara noastră, după 40 de ani se pregătesc deja de bătrânețe, fără să știe că pentru femeile din Occident viața abia începe. Este perioada în care pot trăi pentru ele, când copiii sunt mari, grijile au mai dispărut și nu le rămâne decât să se concentreze pe propria viață.

Iată câteva recomandări pe care să le respecți, dacă ai trecut și tu de 40 de ani.

1. Fusta

Femeile mature ar trebui să renunțe la fustele mini și să opteze pentru cele mai lungi de genunchi. La fel să fie mai modeste în ceea ce privește ornamentele. O fustă neagră ca în imagine în combinație cu o geacă din piele o să te facă să arăți modern și stilat.

2. Bluza

Bluzele de nuanța piersicii, laptelui sau de culoarea bej împrospătează look-ul și fac mai puțin vizibile ridurile. Ele sunt opțiunea perfectă pentru femeile 40+. Combină o bluză albă, cu o fustă vaporoasă neagră și cu niște pantofi clasici de lac.

3. Pantalonii

Femeilor adulte li se recomandă pantalonii drepți cu talie înaltă sau medie. Contează foarte mult și materialul din care sunt confecționați – trebuie să fie de calitate înaltă. Perfect ar fi să conțină lână, in, bumbac sau mătase.

Asortează niște pantaloni largi în carouri, cu talie înaltă și o cămașă albă, completând cu niște pantofi din piele întoarsă și un palton negru.

4. Sacoul

Sacoul stilat este atributul obligatoriu al garderobei feminine. Poate fi parte atât a unei ținute de oficiu, cât și a unei ținute casual împreună cu fuste, pantaloni sau rochii. Pentru femeile 40+ se recomandă sacourile drepte sau cu accentul pe talie.

5. Rochia

Orice vârstă ar avea femeia, nu trebuie să renunțe niciodată la rochii. Alege rochia care va pune accentul pe talie și care se va aranja bine pe corp. Renunță la rochiile foarte scurte.

6. Paltonul

Este un articol de îmbrăcămine care se poartă atât cu rochii clasice, cât și cu blugi. Optează pentru un palton simplu de culoare bej, negru sau albastru închis. Dacă vrei ceva mai deosebit, poți alege un palton în carouri.

7. Blugii

Și blugii trebuie să se găsească în garderoba femeii de orice vârstă. Trebuie doar să se selecteze diferite modele. După 40, nu-ți va mai sta bine în blugi skinny sau cu multe rupturi. Alege blugii clasici.

8. Puloverul

Și în acest sens optează pentru simplitate. Un pulover liber pe corp, dar nu foarte larg, fără imprimeuri țipătoare nu doar te va face să arăți modern, dar și îți va ține cald.