Pentru cei leneși! Cele mai simple idei de grădinărit, ca să nu ai mult de îngrijit

O grădină frumoasă și îngrijită de primăvara până toamna este visul oricărui gospodar. Însă săpatul, plivitul, prășitul sau săditul în grădină în fiecare week-end nu sunt niște activități foarte ademenitoare. Ar fi perfect dacă am avea o curte frumoasă fără prea mult chin. Pentru asta e suficient să faci o planificare reușită a landșaftului și să alegi plantele corecte.

Grădina cea mai ușor de îngrijit este cea în stil englezesc. Pare mai naturală, nu este foarte complicată din punct de vedere al planificării și se îngrijește mult mai ușor decât una în stil franțuzesc.

Cu cât mai puține flori vor fi în grădină, cu atât mai ușor va fi de îngrijit. Există foarte mulți arbuști care își schimbă culoarea frunzelor în funcție de anotimp, cum ar fi: berberis thunbergii, cotoneaster, sanguinaria canadensis sau mahonia. Mahonia este apreciată nu doar datorită frumuseții frunzelor, dar și pomușoarelor gustoase, care sunt comestibile.

Bineînțeles, nu poți numi grădină o grădină fără flori. Alege o zonă unde vei amesteca trifoi, margarete și ajuga. Toate acele flori care acoperă pământul ca un covor și pot fi tunse la fel ca iarba.

Sădește plantele ce înfloresc bogat mai în față, așa vei crea senzația unei grădini mari, iar pe restul teritoriului plantează iarbă și arbuști.

Creează microzone, combinând diverse plante. Asociază arbuști cu frunze de diferite culori și diferite dimensiuni, așa încât să arate bine și neînfloriți.

Terasele se vor privi excelent în centrul unei astfel de grădini. Folosește piatră și lemn ca să faci poteci sau să împărțești zone.

Pentru a îngriji o asemenea grădină vei avea nevoie doar de un trimmer pentru iarbă și nimic mai mult.

Pentru ca pământul să nu se întărească și să arate îngrijit folosește scoarță de copac sau pietricele.

Nu opta pentru plante anuale – este o pierdere de timp, alege-le pe cele multianuale care se înmulțesc singure, cum ar fi, macul, eschscholzia, calendula sau inul.

O alegere foarte bună este și romanița. Ea înflorește mult și nu se teme de soare și secetă.

Arbuștii înfloritori te vor scăpa de griji. Sădește-i în jurul grădinii, lângă gard sau construcții. Liliacul și trandafirul sunt opțiunile perfecte.