Pentru ce să înfigi un chibrit în ghiveciul cu flori și cum asta le poate salva viața?

Plantele de apartament purifică aerul, îmbogățesc casa cu oxigen, înfrumusețează locuința și îți îmbunătățesc starea de spirit. Cu toate acestea, o floare de cameră este un organism vegetal viu, care la fel ca oricare altă vietate se confruntă cu diverse probleme, se poate îmbolnăvi și într-un final, poate muri. Uneori se întâmplă ca floarea să se ofilească fără nici o explicație, deși era hrănită și udată în mod corespunzător.

Tratament plante apartament

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă plantele de interior sunt puricii. Aceste insecte, abia vizibile ochiului uman, sunt foarte mici, dar devorează fără milă țesuturile plantelor de interior.

Dacă ai observat că florile tale de cameră se usucă fără motiv, cel mai probabil e din cauza dăunătorilor. Aceștia s-au instalat comod în ghiveci și trăiesc pe seama plantelor pe care ai grijă să le uzi și să le hrănești cu îngrășăminte.

Din fericire, există o modalitate simplă de a le veni de hac. Vei avea nevoie de doar 5-6 chibrituri obișnuite, pe care trebuie să le înfigi în sol cu gămălia în jos, la câțiva centimetri de marginea ghiveciului. Și nu uita să uzi solul după ce ai înfipt chibriturile. Deja după câteva zile vei observa cum planta va deveni la fel de puternică și sănătoasă ca înainte.

În comparație cu soluțiile care se vând în magazinele specializate, această metodă este mult mai ieftină, sigură și simplu de aplicat. Iar secretul său constă în compușii din gămălia chibritului. Sulful, fosforul și fluorul combat dăunătorii și sunt un îngrășământ excelent pentru sol.

Prin urmare, aceștia nu doar vor salva viața florilor tale. Pe lângă lupta cu dăunătorii, compușii vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața. Iar pe deasupra, normalizează procesele metabolice ale plantei și îmbunătățesc rezistența acesteia la dăunători. Acum știi și cum poți salva o plantă de moarte cu un chibrit obișnuit.

Citește și: 5 moduri uimitoare de a folosi apa oxigenată pentru îngrijirea plantelor din locuința ta!