Pentru ce să arunci un șervețel umed în mașina de spălat și încă 3 trucuri de care ai nevoie

A fost o întâmplare, care a fost preluată și folosită de gospodinele din toată lumea.O fetiță a aruncat în mașina de spălat un șervețel umed, iar mama ei atentă a observat ceva  interesant. De aceea, nu și-a certat copila, dar și-a împărtășit observațiile în internet.

Noi n-am putut trece cu vederea această experiență și am decis să-ți spunem și ție ce se întâmplă cu șervețelul umed care este aruncat în mașina de spălat.

Pentru claritate: se folosește doar șervețelul umed, în niciun caz unul uscat sau vreo batistă. Cred că e clar de ce, pentru că știi ce se întâmplă în mașina de spălat cu un șervețel din celuloză uitat în buzunarul de la pantaloni, iar batista pur și simplu nu va crea efectul așteptat.

Poți pune în mașină până la 3 șervețele umede și adăuga balsam de rufe ca să neutralizezi mirosul acestora. Folosește șervețele rezistente, care se rup cu dificultate.

Și totuși, care este secretul spălării cu șervețele umede, în special, a plapumelor sau a lenjeriei de pat? Probabil, ai observa că chiar și după spălare pe acestea rămân mici gunoaie, puf, fire de păr ș.a. Șervețele umede vor strânge toate acestea și va face rufele să arate mai curate.

Ce trucuri mai poți folosi ca rufele să se curețe mai bine?

1. Aspirină

De la o vreme încoace, multe gospodine au început să arunce în tambur cu rufele și câteva comprimate de aspirină. Se spune că astfel rufele pot fi înalbite. Poți verifica și tu!

2. Minge de tenis

Pernele, gecile sau alte obiecte pufoase necesită a fi spălate împreună cu câteva mingi de tenis. Astfel acestea își vor păstra forma inițială.

3. Tablete pentru mașina de vase

Pentru ca să-ți dezinfectezi mașina de spălat rufe și s-o cureți de calcar, pornește un ciclu de spălare la 60 grade, fără rufe și cu 2 tablete de detergent pentru mașina de spălat vase.

Sper că sfaturile noastre te vor ajuta să folosești eficient mașina de spălat rufe.