Pentru ce există tastele F1 – F12 ?

F1 – În majoritatea programelor pe care le aveți instalate, aceasta vă deschide o fereastră de ajutor, cu informații referitoare la utilizarea aplicației.

F2 – Vă permite să redenumiți rapid un director sau fișier.

F3 – Deschide funcția de căutare din aplicația curentă. Alternativa ar fi să apelați la CTRL + F în majoritatea browserelor, în Word, Excel și nu numai.

F4 – Combinația ALT + F4, una dintre cele mai populare printre utilizatorii de PC vă permite să închideți rapid programul deschis în prim plan. Command + Q face același lucru pe Mac.

F5 – Vă ajută să reîncărcați o pagină web în browserul vostru preferat sau în File Explorer, respectiv Windows Explorer.

F6 – Poziționează cursorul în bara de adresă a browserului pentru a tasta rapid fără să mai puneți mâna pe mouse.

F7 – În suita de aplicații Microsoft Office, inclusiv Word sau Excel, F7 deschide fereastra de corectură gramaticală și ortografie – spell checker.

F8 – Apăsată imediat după pornirea unui sistem, afișează meniul de boot prin care puteți alege mediul de stocare de pe care vreți să porniți PC-ul. Ajută mai ales la instalarea unui sistem de operare, în cazul în care vreți să instalați Windows de pe un stick USB.

F9 – Reîmprospătează un document în Microsoft Word și sincronizează sau descarcă email-urile din Outlook – send/receive.

F10 – Activează bara de meniu în aplicația pe care o aveți în prim plan pentru a accesa mai rapid diverse funcții fără utilizarea mouse-ului. Shift + F10 este echivalentul unui click dreapta de pe mouse. Din nou, vă ajută să fiți mai eficienți.

F11 – Permite utilizarea unui browser web pe întregul ecran, fără alte distrageri. O a doua apăsare revine la modul clasic de vizualizare.

F12 – Deschide fereastra de salvare a documentului deschis în Microsoft Word.