Pe etichetă nu scrie despre asta: 10 lucruri ingenioase pe care le poți face cu folia alimentară!

Știai că folia alimentară din plastic are o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de ambalarea alimentelor, aceasta poate fi folosită pentru alte treburi casnice și activități de zi cu zi. De exemplu, cu ajutorul acesteia poți pregăti un ou poșat sau face o capcană pentru insecte. Despre 10 asemenea întrebuințări, vom discuta în detaliu astăzi.

Întrebuințări folie alimentară

Acoperă gura unui pahar

De câte ori copiii mici varsă suc peste haine atunci când beau din pahar? Dacă te-ai săturat să îndepărtezi petele în fiecare zi, data viitoare acoperă recipientul cu folie alimentară și fă o gaură cu ajutorul unui pai. Copiii adoră să bea suc cu paiul. Acest truc poate fi folosit și în timpul unui picnic pentru a proteja conținutul paharului de insecte.

Citește și: Nu vreau să fac curățenie – 10 trucuri simple ca să învingi leneșul din tine și să te apuci de făcut curat!

Deschide capacul unui borcan înțepenit

Aceasta nu e o sarcină deloc ușoară, dar soarta îi iubește pe cei tari de înger. Dacă degetele îți alunecă, iar capacul rămâne neclintit – înfășoară câteva straturi de folie alimentară în jurul acestuia pentru a îmbunătăți gradul de aderență, astfel încât să-ți fie mult mai ușor să-l apuci.

Pregătește ouă poșate

Ia o folie alimentară și pune-o într-un bol, după cum este indicat în imagine. Unge folia cu puțin ulei și sparge un ou crud în centrul acesteia. După care, ridică capetele foliei în sus, astfel încât să obții o pungă. Punguța se scufundă în apă clocotită timp de 2-3 minute, până când albușul este gata.

Utilizare folie alimentară

Protecție anti-stropire

Când amesteci ingredientele cu ajutorul unui mixer de mână, îți sugerăm să acoperi recipientul cu o folie alimentară, lăsând o gaură pentru spiralele aparatului. Astfel, vei putea lucra după bunul tău plac, fără să-ți fie teamă că vei stropi întregul interior.

Fă o capcană pentru insecte

Lasă câteva fructe mărunțite la fundul unui bol și acoperă-l cu folie alimentară. După care, fă câteva găuri cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculițe și lasă recipientul la bucătărie. Insectele atrase de aroma fructelor vor pătrunde în interiorul acestuia, dar nu vor putea să iasă înapoi.

Citește și: Nu mai sunt actuale: 10 trucuri culinare, moștenite de la bunici, care nu funcționează așa cum credeai!

Menține prospețimea bananelor

Bananele coapte se alterează în 2-3 zile, iar pentru a prelungi durata de viață a acestora cu încă câteva zile, menținându-le prospețimea și proprietățile, cel mai simplu este să le înfășori în câteva straturi de folie alimentară.

Trucuri simple cu folia alimentară

Protejează bagajele și cosmeticele în timpul unei călătorii

Pune o bucată de folie alimentară între capacul tubului și gura de scurgere a unei loțiuni, înainte de a o închide – și loțiunea nu se va scurge în bagaj.

Ajută fructele să se coacă

Pentru a accelera coacerea fructelor în condiții de casă, pune fructele într-un bol și acoperă-l cu folie alimentară. În interiorul acestuia se va acumula etilenă, un gaz care facilitează coacerea fructelor. În 2-3 zile acestea vor fi bune pentru consum.

Mai multe detalii despre această tehnică poți afla aici: Cum faci ca bananele să se coacă mai repede? 2 sfaturi simplu de urmat!

Sfaturi practice pentru casă și grădină

Păstrează frigiderul curat

Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară și de azi înainte curățarea acestuia va deveni floare la ureche.

Protejează mâinile

Atunci când lucrezi în grădină, mănușile sunt un accesoriu indispensabil, dar dacă nu ai o pereche la îndemână, poți înfășura mânerul greblei sau lopatei cu câteva straturi de folie alimentară pentru a-ți proteja mâinile de așchii și bătături.

Citește și: Cum să-ți dezvolți abilități incredibile ale creierului în doar 30 de zile? 8 tehnici simplu de urmat.