Pe cât de mică, pe atât de confortabilă: Una din cele bune idei de amenajare ale bucătăriei mici!

Amenajarea bucătăriei nu e o treabă deloc ușoară, mai ales atunci când e vorba de o bucătărie de bloc, de dimensiuni reduse, în care literalmente nu ai unde să te întorci. Dar pe cei tari îi încântă sarcina grea!

O bucătărie mică trebuie gândită în cele mai mici detalii, astfel încât potențialul fiecărui centimetru să fie valorificat. Cu o abordare inteligentă, o bucătărie mică poate deveni confortabilă și spațioasă. Uite ce le-a reușit eroilor noștri de astăzi!

Amenajare bucătărie mică de bloc

Proprietarii au abordat problema cât se poate de rațional. Chiar la intrare, în dreapta, în loc să lase spațiul neutilizat, au instalat un dulap până la nivelul blatului de bucătărie, iar deasupra lui au pus un cuptor. De altfel, un cuptor amplasat la nivelul mâinilor nu doar eliberează spațiul de la podea pentru dulap, ci și este comod de utilizat.

Din moment ce cuptorul a fost încorporat într-un dulap, deasupra lui a mai rămas spațiu util, de exemplu, pentru un cuptor cu microunde, veselă sau alte electrocasnice. În dreapta, a fost instalat un multicooker și tocmai 4 prize. E important să te gândești la alimentarea cu energie din start, fiindcă nu există niciodată prea multe prize în bucătărie.

Idei amenajare bucătărie mică

Chiuveta a fost instalată chiar în colțul camerei, ceea ce este foarte practic și ergonomic. Ea a fost fuzionată cu blatul de bucătărie. Un asemenea design arată stilat, scump și e comod din toate punctele de vedere. Mai ales atunci când vorbim de o bucătărie mică. Pentru a evidenția zona și a adăuga prospețime interiorului, spațiul a fost decorat cu un desen. Ce-i drept, alegerea mi-a părut nițel depresivă.

Lângă chiuvetă a fost instalată o plită incorporabilă, iar deasupra ei o hotă. Din câte poți observa, a fost aleasă culoarea neagră, care intră în contrast cu restul decorului și evidențiază zona. Deși nu văd o problemă dacă rămâneau albe. Probabil a fost și un raționament practic la mijloc. Deoarece o plită și o hotă albă trebuie șterse de murdărie aproape zilnic. În plus, de regulă, modelele albe sunt mai scumpe.

Zona de luat masa a fost a fost înlocuită de pervazul ferestrei. În opinia mea, o idee excelentă, care eliberează spațiul și adaugă șarm bucătăriei.

Încă nu înțeleg unde e frigiderul. Poate că se află în partea stângă de la intrare, sau a fost mutat la balcon. Nu-i foarte comod, dar într-un spațiu atât de mic nu prea ai de ales.

Citește și: Bucătărie mică, idei mari: 12 trucuri folosite de designeri pentru amenajarea bucătăriilor mici!