Patul cu piciorușe: 5 obiecte care nu-și au locul într-un apartament mic

Un interior frumos într-un apartament mic nu poate fi creat din obiecte nepotrivite de mobilier și decor. Haideți să vedem de ce nu sunt recomandate dulapurile, draperiile, canapelele impunătoare și chiar decorațiunile. Le fel, vom vedea și cu ce să le înlocuim. Vei fi de acord că aceste sugestii îți vor face locuința mai spațioasă și mai frumoasă.

1. Dulapuri masive

Ne referim aici doar la șifonierele mari, care nu ajung până în tavan și micșorează și mai mult spațiul. O soluție de alternativă este să incorporezi dulapurile așa încât să fie mascate de culoarea pereților, fără să iasă prea mult în evidență.

2. Pat cu piciorușe

Într-un apartament mic, mobila trebuie să fie neapărat funcțională, lucru care nu poate fi spus despre paturile cu piciorușe. Este mult mai practic patul cu sertare sau cu sistem de depozitare sub saltea.

3. Alt mobilier, fără piciorușe

Mobilierul care stă pe piciorușe înalte pare vizual mai mic decât cel până la podea. Cu cât mai mult spațiu vei reuși să eliberezi, cu atât mai larg va părea apartamentul. De aceea optează pentru comodele sau canapelele cu piciorușe.

4. Perdele

Dacă vei înlocui draperiile masive în câteva straturi cu cele simple, romane, de nuanțe pastelate, camera va părea mai mare. În plus, priveliștea de pe geam va fi o continuare a spațiului interior și parcă va „muta” peretele.

5. Exces de decorațiuni

Cu cât mai multe obiecte sunt în odaie, cu atât mai dezordonată și mică va părea. De aceea nu exagera cu decorul inutil și alege-l pe cel ce se potrivește cu stilul încăperilor.