Pasta de dinți: 7 moduri uimitoare în care o poți folosi eficient în casa ta !

Posibilitățile pastei de dinți sunt mult mai largi decât doar îngrijirea bucală.

Unele gospodine îl folosesc atât de des încât cumpără un tub special de cea mai ieftină marcă pentru utilizare în viața de zi cu zi.

1. În loc de săpun

După gătirea mâncărurilor de pește sau după utilizarea usturoiului, pe mâini rămâne un miros persistent, căruia săpunul obișnuit nu-i poate face față. Dar dacă folosești o minge de pastă de dinți în loc de săpun, este mult mai ușor să scapi de miros.

Poți, de asemenea, să freci pasta pe un cuțit, scândură și alte articole care miroase a pește sau a usturoi.

2. Eliminarea petelor cu pastă de dinți

Dacă există o pată inestetică pe covor, pasta de dinți te poate ajuta din nou. Este necesar să storci puțin pe zona contaminată, să o răspândești uniform și să o lași timp de 5-10 minute. Apoi clătește cu apă și lasă să se usuce.

Când apare o pată de cerneală pe haine, trebuie să freci cu atenție cu pasta de dinți pe ea. Este necesar să o lași câteva minute, să freci bine acel loc și apoi să-l clătești cu apă. Dacă pata nu dispare, repetă procedura până când dispare.

3. Scapă de zgârieturi

Dacă pe ecranul unui telefon sau al altor dispozitive electronice apar mici zgârieturi, trebuie să aplici puțină pastă pe o cârpă moale și să lustruiești ecranul. Zgârieturile vor dispărea. Desigur, acest lucru nu va ajuta dacă ecranul este zgâriat adânc, dar nu va fi dificil să scapi de zgârieturi în acest fel.

4. Gata cu ceața din oglindă

Pentru a preveni aburirea oglinzii de la baie în timp ce faci duș, trebuie mai întâi să o lustruiești cu pastă de dinți.

5. Ajutor la manichiură

Când lacul de unghii roșu este îndepărtat, rămâne adesea o nuanță roz pe suprafața unghiilor. Pentru a o îndepărta, trebuie să storci puțină pastă din tub pe placa de unghii și să o lași timp de 5-8 minute. Apoi clătește-o. Astfel, unghiile și pielea din jurul lor sunt albite cu ușurință.

6. Albirea pantofilor

Dacă pe pantofi sau adidași apar dungi negre sau pete întunecate, este suficient să le cureți cu pasta de dinți, folosind o perie, apoi clătește spuma cu apă curată.

7. Curățarea argintului

Argintul tinde să se murdărească în timp și să se întunece ca urmare a oxidării.

Poți scăpa de acest lucru aplicând pastă de dinți pe suprafața bijuteriilor și lăsându-le așa pentru câteva minute. Apoi freacă-le atent cu o perie. După procedură, clătește bijuteriile cu apă. În acest fel, poți curăța orice bijuterie de argint.

Pur și simplu uimitor ! Tu ce părere ai despre aceste metode ? Ai încercat una vreodată ? 

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !