Pasta de dinți: 4 întrebuințări nebănuite despre care trebuie să știe fiecare gospodină!

Pasta de dinți este un produs nelipsit în casa fiecărui om – o folosim în fiecare zi, este întotdeauna la îndemână, dar nici măcar nu ne dăm seama câte întrebuințări neobișnuite poate avea, dincolo de utilizarea sa convențională. Despre 4 asemenea întrebuințări vom discuta în continuare!

Pasta de dinți pentru curățenie

Știai că există o groază de lucruri în casa ta pe care le poți curăța cu ajutorul pastei de dinți? De exemplu, bijuteriile, talpa fierului de călcat, petele de pe covor, oglinda din baie, farurile mașinii, partea albă a tenișilor, CD-urile și DVD-urile zgâriate (dacă le mai folosești), urmele de apă de pe mobilă și multe altele. Cu alte cuvinte, pasta de dinți te poate ajuta cu problemele cu care nu se descurcă agenții de curățare obișnuiți.

Citește și: Doar gospodinele adevărate știu de ele: 8 întrebuințări neobișnuite ale cepei!

Pasta de dinți pentru unghii

Dacă vrei să-ți restabilești aspectul îngrijit al unghiilor, înlăturând efectele ojei și acetonei care conferă unghiilor un aspect gălbui – aplică o cantitate moderată de pastă de dinți pe unghii și lustruiește-le cu ajutorul unei periuțe, după care clătește-ți mâinile sub un jet de apă caldă.

Citește și: Nu arunca niciodată cojile de lămâie: 2 întrebuințări ale lămâii despre care nu ai știut!

Înlăturarea petelor de pe haine cu pastă de dinți

Grăsimea, iarba, cerneala, petele de transpirație, de ulei sau de cafea pot fi îndepărtate lejer fără detergenți scumpi sau alte soluții miraculoase. Șterge pata cu pastă de dinți, imediat ce s-a întâmplat nenorocirea, după care spală haina în mod obișnuit. După o asemenea procedură, nu va rămâne nici urmă de ea.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!

Pasta de dinți pentru coșuri

Coșurile te iau întotdeauna pe nepregătite, dar e timpul să le întinzi și tu o capcană. Data viitoare când acneea îți va da bătăi de cap, nu te grăbi să cheltui banii pe măști și alte produse costisitoare, pur și simplu aplică un strat de pastă de dinți pe zona afectată și lasă să stea peste noapte. Iar dimineața clătește-te bine sub un jet de apă caldă.

Citește și: Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!