Pasărea pe limba ei piere: 5 lucruri despre care o femeie înțeleaptă nu vorbește în public!

Se zice că femeile nu știu să țină un lucru în taină mai mult de 5 minute. Prostii! Părerea mea e că femeile știu să păstreze secretele mai bine ca orice bărbat, numai că în grup. De regulă, de 30-40 de persoane.

Dar nu o să mă încumet să le învinuiesc. Spre deosebire de bărbați, femeile abordează problema inteligent. Ele nu-și îneacă amarul în bar, ci socializează. Nu degeaba psihologii spun într-un glas că despre problemele tale trebuie să vorbești. Totuși, există niște linii roșii peste care nu trebuie să calci. Unele lucruri mai bine să rămână în taină. Hai să vedem care sunt ele.

#1. Complexele de inferioritate

Fiecare om are complexe. Din cauza fizicului, din cauza unor relații eșuate, din cauza reușitelor slabe în plan financiar și profesional etc. Dar nu e neapărat ca despre ele să știe și ceilalți. La 80% din oameni nu le pasă de complexele tale, iar restul 20% sunt bucuroși că le ai. Trebuie să fii puternică, cel puțin în lume. Oamenii abia așteaptă să le arunci un os pe care să-l roadă. Nu le oferi această plăcere.

#2. Detalii despre aventurile amoroase

Daaaa. E mare ispita de a discuta despre asta. Dar evită povestioarele care te pun într-o lumină rea pe tine sau pe partenerul tău. În primul rând, e un ton rău să te victimizezi sau să iei în râs pe cineva.

La urma urmei, ai fost împreună cu el și dacă el e bădăran, atunci cine ești tu? Vorbind de rău despre foștii iubiți te discreditezi ca femeie. Fiecare om face greșeli, mai ales când e un interes romantic la mijloc. Dar nu-i neapărat ca toată lumea să știe.

#3. Viața actuală a foștilor iubiți

E un obicei vicios să urmărești paginile foștilor tăi iubiți și cu atât mai mult să discuți cu prietenele despre asta. Din orice unghi ai privi, e o idee proastă, care implică doar emoții negative și îți discreditează imaginea.

Încă un os pe care prietenele tale îl vor roade cu plăcere. Da, da, o bună parte din prietenele tale vor să te vadă slabă. Nu supraestima prietenia feminină. De altfel, nici cea masculină nu e mai bună. În viață te poți încrede doar în familie și în maxim 1-2 prieteni adevărați. Și nu toți se bucură de acest privilegiu.

#4. Veniturile

Unde sunt bani, acolo există bârfe, invidie și aroganță. Dacă veniturile tale sunt foarte mari, lumea neapărat te va invidia. Invidia nu poți să o controlezi, chiar dacă ești o persoană bună. Iar dacă veniturile tale sunt mici, restul te vor considera o ratată și vei fi un veșnic underdog în cercul tău de prieteni. Veniturile trebuie să rămână o taină.

#5. Părerea negativă despre alte persoane

E normal să nu-ți placă de cineva. E firesc să crezi despre cineva că e laș, naiv sau prostuț. De regulă, așa și este. În același timp, e natural să te irite un om doar pentru că e mai bun decât tine. Spiritul competitiv e inserat în codul nostru genetic.

Încearcă să depășești aceste resentimente și să te gândești mai mult la tine și la dezvoltarea ta. Dar niciodată. Repet, niciodată nu vorbi urât despre alte persoane. Decât dacă ai de a face cu un nesimțit incontestabil. Și în acest caz, mai bine să i-o spui în față. În rest, fiecare om pe care îl întâlnești, în suflet duce o bătălie grea despre care nici măcar nu bănuiești. Încearcă să nu-l judeci în glas.

Citește și: Tot ce faci ți se întoarce: O pildă înțeleaptă despre cum funcționează bumerangul vieții!