Pantofii mei nu miros niciodată urât, nici măcar vara – Iată de ce!

Pantofii sunt un teren fertil pentru microbi și bacterii. Adaugă aici umiditatea, transpirația, ciupercile, acarienii și murdăria – și nu e de mirare că încălțămintea miroase urât.

Nu e vina ta, dar de tine depinde dacă mirosul se va păstra în continuare sau va fi uitat o dată pentru totdeauna. Iată câteva remedii care îți pot fi de mare ajutor.

Sfaturi pentru îndepărtarea mirosului neplăcut

#1. Această metodă e bună atât pentru uscarea pantofilor, cât și pentru înlăturarea mirosului neplăcut. Vei avea nevoie de o mână de nisip igienic pentru pisici. Toarnă nisipul în punguțe de nailon și lasă-l să stea peste noapte. Cristalele de silicat din componența nisipului vor absorbi umezeala cât ai zice pește. În ceea ce privește punguțele – le poți confecționa dintr-o pereche veche de ciorapi.

#2. Dacă ești burlac și nu ai nici ciorapi din nailon și nici pisică – nu te descuraja. 5-6 pliculețe de ceai se descurcă la fel de bine cu această sarcină. Ascunde-le în pantofi peste noapte și vei rămâne uimit de rezultat.

#3. Iar dacă trăiești în pădure și nu ai nimic din cele expuse mai sus – umple șosetele cu rumeguș și lasă-le peste noapte. Efectul va fi la fel de pronunțat – nici vorbă de umezeală sau miros înțepător.

#4. De data asta vei avea nevoie de pudră pentru bebeluși și o pungă ermetică. Toarnă un pic de pudră în pantofi și agită-i bine ca particulele să se distribuie uniform. Înfășoară pantofii într-o pungă sau în folie alimentară și pune-i în congelator timp de o zi.

#5. Un alt produs care neutralizează eficient mirosul este lămâia. Curăță 2-3 lămâi și lasă coaja să stea în pantofi timp de 24 de ore. Mirosul neplăcut va fi eliminat aproape complet.

#6. Iar dacă vrei ca împreună cu mirosul să dispară și bacteriile, bineînțeles că trebuie să apelezi la alcool. Înmoaie câteva discuri cosmetice în alcool etilic și pune-le în pantofi peste noapte.

#7. Pune adidașii într-un sac de rufe pentru încălțăminte sau într-o față de pernă veche și trimite-i direct în mașina de spălat.

#8. Cumpără din farmacie o soluție pentru curățarea implanturilor dentare. Dizolvă 10 comprimate într-un castron cu apă caldă și înmoaie pantofii timp de 10-15 minute.

#9. Dacă nimic nu funcționează – înseamnă că e timpul să faci o vizită la magazin după o pereche nouă de pantofi.

Citește și: Încă mai speli adidașii manual? 3 motive să încetezi să faci acest lucru!