Ornamente din cauciucuri pentru flori și grădină: 10 idei de amenajare care îți vor lăsa mască vecinii!

Un meșter bun știe să facă adevărate minuni. Pentru el nu există lucruri inutile și chiar și o roată sau o anvelopă veche poate căpăta o nouă viață în mâinile sale. În deosebi dacă îi place grădinăritul.

Cauciucurile vechi sunt un material excelent pentru decorul grădinii, dar majoritatea oamenilor confecționează niște jardiniere banale din ele. În timp ce potențialul unei anvelope este mult mai mare. Astăzi te vom învăța cum să decorezi grădina în așa fel ca vecinii să rămână fără cuvinte.

Amenajarea grădinii cu cauciucuri

#1. Fotolii din ratan

Firește că nu sunt din ratan, ci din cauciuc, dar seamănă atât de mult cu confecțiile din acest material, încât diferența poate fi sesizată doar după ce te așezi pe ele. O asemenea lucrare implică multă migală. Va trebui să tai o anvelopă în benzi, cu ajutorul unui polizor și acest lucru nu e deloc ușor. Dar rezultatul merită efortul depus și un astfel de fotoliu îți va servi pe termen lung.

#2. Pufuri originale

Ce zici de un scaun scund, fără spătar, de formă cilindrică, confecționat din cauciuc, cu acoperire tricotată? Pentru un astfel de puf, vei avea nevoie de două anvelope vechi, așezate una peste alta și o pernă obișnuită, pentru a face construcția mai confortabilă. Cu același material poți înfășura ghiveciurile cu flori, pentru a da grădinii tale un farmec aparte.

Decorațiuni pentru grădină făcute acasă

#3. Ghiveci acoperit cu mozaic

Arată ca un ghiveci decorativ din ceramică, dar de fapt este o anvelopă montată pe o jantă. Partea exterioară a jantei este acoperită cu bucăți mici de marmură, de ceramică, de sticlă, de culori și textură diferită. După ce vei pune o plantă acolo, vei și uita că vaza e confecționată dintr-o anvelopă.

#4. Scaun din fier forjat

Deși scheletul este metalic, circumferința este acoperită cu benzi de cauciuc poleite. Un astfel de scaun este durabil, rezistent, confortabil și stilat. În plus, este comod de transportat dintr-un loc în altul al grădinii, fiind mai ușor decât pare la prima vedere.

Decorațiuni pentru grădină făcute manual

#5. Măsuță din janta unei roți

Pentru a confecționa o astfel de măsuță, vei avea nevoie de o jantă, 3 piciorușe metalice și un blat de sticlă. Masa este practică, stilată și poate fi folosită ca suport pentru bucate atunci când faci un grătar în aer liber.

#6. Grătar din jantă

Dacă tot am menționat de grătar, o jantă veche îți poate da o mână de ajutor și în acest sens. Nu trebuie să dai un pumn de bani pentru grătare super sofisticate. O asemenea instalație te va costa mult mai puțin, arată neordinar și cât se poate de bărbătesc.

Decorațiuni pentru casă și grădină

#7. Șezlong din cauciuc

Chiar și anvelopele netede rămase de la un camion pot fi utile la ceva. Dacă îți place să zăbovești vara la soare, poți confecționa un șezlong improvizat. Dar nu uita să-l acoperi cu o pătură și să te dai cu cremă de protecție solară.

#8. Pufuri pentru bucătărie de vară

Acest set neobișnuit de scaune, confecționat din anvelope, este perfect pentru o bucătărie de vară. La prima vedere ai spune că e un produs de colecție, nu o manufactură a unui meșter obișnuit. Dacă putem numi un om atât de talentat – meșter obișnuit.

Ornamente pentru grădină făcute acasă

#9. Scaune multicolore

Aceste scaune arată amuzant, pretențios și elegant în același timp. Sunt o soluție perfectă pentru cei care în suflet se simt la fel de veseli și plini de viață ca niște copii.

#10. Scaune din cauciuc și bambus

Principiul este același ca în imaginea de mai sus, dar cu nivel sporit de confort. În loc de sfoară, golul a fost completat cu bețișoare de bambus, care sunt reziste, elastice și foarte utile pentru spate.

Citește și: Amenajarea casei la țară: 40 de ornamente pentru casă și grădină, făcute manual!