Orice balcon merită mai mult: Am decis să renovez balconul și iată ce mi-a reușit!

Majoritatea proprietarilor de apartamente folosesc balconul ca depozit pentru lucruri vechi și inutile, de care nu au curajul să se debaraseze. Și habar n-au că acei câțiva metri pătrați de la balcon pot fi folosiți într-un mod mult mai ergonomic, practic și elegant, fără ca buzunarul să aibă de suferit.

Fratele meu locuiește într-o zonă foarte pitorească a orașului, cu vedere frumoasă la parc. Dar nu s-a putut bucura pe deplin de această priveliște, deoarece balconul său era într-o stare dezastruoasă. Era urât, dezordonat și folosit mai mult ca depozit. Dar mai bine o dată să vezi decât de 10 ori să auzi. Iată cum arăta până la renovare.

Idei de amenajare balcon închis

Primul lucru de care ne-am apucat a fost izolarea balconului. Pentru asta am folosit polistiren și folie de aluminiu, cu proprietăți termoizolante, pe care le-am încadrat în rame de lemn. Aceste materiale sunt destul de ieftine, eficiente, sunt ușor de montat și mențin bine căldura.

Într-un final am transformat balconul într-un loc simpatic și confortabil, care amintește mai degrabă de un colțișor de cafenea. Pardoseala, tavanul și o parte din pereți au fost învelite cu laminat de aceeași culoare, iar restul pereților au fost decorați cu piatră naturală.

Idei de amenajare balcon lung și îngust

De asemenea, la inițiativa soției sale, am adăugat în colț o canapea, câteva plante de apartament și am reparat cele două felinare pentru a crea o atmosferă deosebită. Datorită lor, balconul arată fermecător nu numai ziua, ci și noaptea. Până și câinele a rămas încântat. Și dacă ai observat, pervazul este iluminat de dedesubt. Asta a fost ideea mea.

Desigur, există loc pentru critici și reproșuri, dar luând în vedere că niciunul dintre noi nu are o experiență solidă în design interior și construcții, cred că rezultatul a fost destul de satisfăcător. Chiar am curajul să spun – peste așteptări. Tu ce părere ai despre acest design? Așteptăm răspunsul tău în comentarii.

Citește și: Proprietarul unui apartament vechi a dărâmat pereții inutili și l-a transformat într-un apartament modern!