Orhideea Cambria: Cele mai importante secrete de îngrijire

Orhideea Cambria este rezultatul încrucișării mai multor specii de orhidee. Este mai puțin populară decât orhideea Phalaenopsis, dar asta nu înseamnă că nu este la fel de frumoasă. Întreținerea ei necesită respectarea unor reguli esențiale, care o să-i favorizeze creșterea și înflorirea.

Pentru că are rădăcinile sensibile, orhideea Cambria poate suferi din cauza excesului de umiditate. Chiar poate pieri, dacă apa rămâne în surplus la fundul ghiveciului. Se recomdandă s-o uzi când substratul este absolut uscat.

Odată cu venirea primăverii și pe parcursul verii până la înflorire aceasta are nevoie de îngrășăminte. Respectă instrucțiunile atunci când adaugi îngrășămintele, o concentrație prea mare poate duce la arsuri.

Orhideea Cambria este capabilă să înflorească tot anul, dacă se întâmplă și în sezonul rece, ai grijă ca să-i oferi lumină suplimentară.

De regulă, lipsa florilor este cauzată de:

-iluminare deficitară;

-temperatură prea ridicată;

-umiditate excesivă.

După ce florile se ofilesc, tija se taie, iar planta se dă la un loc răcoros (15 grade) și se lipsește de îngrășăminte.

Transplantarea

Ghiveciul în care stă planta trebuie să fie din plastic transparent și să aibă găuri, pentru circulația aerului și a apei. În general, Cambria nu prea tolerează mutarea în alt substrat și ghiveci, de aceea se recurge la o asemenea schimbare în ultimul rând – doar dacă rădăcinile nu mai încap în ghiveci sau substratul este uzat. După transplantare, planta nu se udă timp de 6 zile.

Condiții de întreținere

Pentru ca orhideea să crească și să înflorească, e nevoie de îndeplinirea unor condiții, în funcție de anotimp.

În perioada de primăvară-vară, Cambria are nevoie de multă lumină, de aceea se va simți bine pe un pervaz din partea sudică sau estică. Totuși, a se evita razele directe de soare.

Această orhidee nu este foarte capricioasă în privința umidității, îi sunt suficiente 30%.  Poți stropi planta sau substratul cu apă, dar nu prea mult. Cambria preferă temperatura maximă de 25 de grade.

În perioada rece, floarea are nevoie de lumină suplimentară și de o temperatură de 16-18 grade.

Ai grijă ca planta să fie ferită de vânt, ploaie, curenți de aer și soare arzător.