Organizarea bucătăriei: 10 trucuri care vor aduce ordinea în casa ta!

O locuinţă dezordonată este o sursă inepuizabilă de stres și una din cauzele mai puțin evidente ale depresiei. Iar ordinea, dimpotrivă, ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile. Și decât să faci ordine în fiecare zi, e mult mai simplu să o păstrezi. Iată cum să faci acest lucru.

Idei pentru organizarea bucătăriei

1. Rafturile retractabile sunt perfecte pentru depozitarea tacâmurilor, oalelor și ustensilelor de bucătărie.

2. Iar o tavă rotundă e numai bună pentru sticle, borcănașe și tot felul de tuburi, atât în bucătărie, cât și în baie sau în oricare altă cameră din casa ta.

3. Legumele trebuie păstrate în organizatoare distincte, bine aerisite.

4. Atunci când vorbim de legume, există organizatoare de sârmă pentru dulap, dar și organizatoare decorative, care pot fi plasate în colțul bucătăriei.

5. Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat, chiar și spațiul gol din spatele ușii, care poate fi mult mai practic decât pare la prima vedere.

6. Atunci când își proiectează bucătăria, majoritatea persoanelor renunță la colțuri, pentru că nu-i comod să păstrezi ceva acolo. Un mecanism retractabil îți  va permite să profiți și de această zonă.

7. Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cu siguranță există locuri pe care nu le-ai valorificat. Chiar și cele mai neașteptate locuri pot fi utilizate în folosul tău.

8. Folosind un organizator vertical pentru dulapuri, vei descoperi că ai mai mult spațiu decât pare la prima vedere.

9. Organizatoarele contribuie la optimizarea spațiului și la ameliorarea confortului nostru emoțional.

10. Nu uita că atunci când vorbim de bucătărie, mobila trebuie să întrunească următoarele caracteristici: să fie spațioasă, ergonomică, accesibilă, iar la necesitate, să poată ascunde toate lucrurile în interior, fiindcă nimic nu reduce spațiul la fel de mult precum o face dezordinea.

Mobilierul contemporan ține cont de toate aceste principii și nu rămâne decât să alegi designul și accesoriile care ți se potrivesc cel mai bine.