Ordinea n-o să te mai coste: 7 reguli moderne de curățare, care îți vor salva timpul și efortul

Atunci când curățenia se transformă într-un proces interminabil, care nu ne aduce nici gram de plăcere, începem să ne gândim cum îl putem simplifica, înlocui sau chiar evita. Există câteva soluții pentru această problemă: să apelezi la serviciile unei firme de cleaning, care nu te vor costa puțin, să te apuci s-o faci singură și apoi să observi că ceva ți-a scăpat sau să folosești dispozitive și reguli moderne de curățare.

Iată care sunt cele 7 reguli ale unei curățenii productive:

1. Împarte suprafața de curățenie în 7 zone

Începe curățenia de la un plan. O zonă – o zi. De exempu, luni ocupă-te de camera de baie, marți de dormitorul copiilor, miercuri de bucătărie ș.a.m.d. Chiar și duminica o poți dedica curățeniei în garderobă ( o să-ți ia o oră-două, nu mai mult).

2. Folosește gadget-uri care o să te ajute să economisești timp și efort

Mașinile de spălat vase sau aspiratorul-robot ne-au simplificat semnificativ viața. Mai mult, ele ne oferă timpul, pe care îl putem dedica familiei. Utilizează-le la maxim.

3. Organizează-ți corect timpul

O metodă bună de organizare a zilei este să stabilești limite temporale pentru fiecare activitate, inclusiv pentru curățenie. De exemplu, fă-ți obiceiul de a șterge praful în coridor câte 10 minute pe zi sau să pui vasele în mașină imediat după cină. Îți economisește foarte mult timp și aspiratorul-robot.

4. Ocupă-te paralel de autodezvoltare

Vrei să citești o carte, dar nu ai timp? Găsește versiunea ei audio și ascultă în timp ce faci curățenie. Așa vei prinde doi iepuri, iar procesul nu va mai fi plictisitor.

5. Fiecare obiect trebuie să aibă locul său

Dacă tu și ceilalți ai casei vor respecta această regulă, nu va mai trebui să aduni ciorapi prin toată locuința. Apropo, după acest principiu funcționează și aspiratorul-robot. Unele știu chiar și unde se află priza și merg și se conectează singure ca să se încarce.

6. Folosește detergenții potriviți

Este foarte important să alegi corect detergenții și ustensilele, așa încât acestea să nu deterioreze suprafețele și să nu lase urme. De exemplu, pentru sticlă, folosește cârpe din microfibră. La fel, alege un mop, care să curețe bine și să fie ușor de folosit.

7. Scapă de lucrurile inutile

Nu aduna obiecte netrebuincioase. În primul rând, ele ocupă spațiu, iar în al doilea rând sunt un mediu bun pentru acarieni și alți alergeni. Dacă este un obiect inutil, nu mai pierde timpul să ștergi praful de pe el sau să-l muți dintr-o parte în alta.

Sursa