Opinia coaforului: 3 culori de păr care întineresc vizual aspectul femeii!

În zilele noastre e foarte greu să găsești o femeie care să nu-și fi vopsit părul niciodată în viață. Cineva preferă una și aceeași culoare ani la rând, iar cineva caută să își schimbe nuanța la câteva luni.

În aspectul nostru, fiecare tinde spre ideal. Ne dorim să fim pe plac nu numai nouă, ci și altora. Dar cum să nu dai greș în această goană după perfecțiune?

Cea mai frecventă culoare aleasă de femei este negru. Este mai bine să fie utilizată de femeile mai tinere, mai ales de cele, tenul cărora are o nuanță ca la Alba-ca-Zăpada. De asemenea, îți poți vopsi părul în negru dacă ești încrezută în sănătatea pielii tale, altfel toate imperfecțiunile și ridurile vor fi clar pronunțate. Acesta este motivul pentru care, culoarea neagră nu se potrivește categoric femeilor trecute de 45 de ani.

„Ce ar trebui să fac, dacă totuși doresc să îmi vopsesc părul într-o culoare mai întunecată?” – ai putea întreba. În acest caz, există un truc interesant. Există o tehnică specială de colorare, care implică diluarea cu tonuri mai deschise șuvițele în jurul feței. Astfel, coafura se reîmprospătează rapid, defectele nu sunt accentuate, chiar dacă există.

Deosebit de actuală este nuanța de caramel sau doar câteva șuvițe în acest ton. Această opțiune este perfectă pentru doamnele brunete care nu își doresc schimbări dramatice în aspect. Șuvițele în nuanțe calde pun în evidență trăsăturile feței, dar și adaugă un efect de volum, ceea ce face ca părul să arate mai bogat.

Oamenii asociază nuanțele de blond ale părului cu tinerețea mai mult decât orice alte culori de păr. Însă, puțini știu că părul deschis la culoare nu înseamnă neapărat tinerețe și nu întotdeauna te face să arăți ca atunci când erai în floarea vârstei. Alege tonuri medii de blond cald, auriu.

Vopsirea părului în nuanțe prea deschise ar putea să-i facă pe ceilalți să creadă că ai încărunțit. Este important să menții un echilibru între nuanța părului tău și culoarea tenului. Astfel, regula de aur sună așa: să te vopsești cu nuanțe cu un ton, cel mult două mai deschise decât culoarea naturală a părului tău!