Oaspeții te vor citi într-o secundă: 10 semne că ești o gospodină rea

Chiar și o casă nouă și frumos amenajată poate trăda o gospodină rea. Există detalii care redau asta cu repeziciune. Iată la ce să fii mai atentă, atunci când faci curățenie.

1. Florile ofelite

Plantele de ghiveci sau florile din vază trebuie să bucure ochii și să fie un obiect de decor. În cazul în care acestea sunt ofelite, ele nu doar strică imaginea încăperii, dar și atrag energia negativă în casă. O gospodină bună nu uită să îngrijească florile!

2. Praful de pe rafturi

Atunci când faci curățenie, nu întotdeauna ajungi să ștergi praful de pe cărți, rame de fotografii sau figurine. Unei gospodine adevărate nu-i scapă asta din vedere.

3. Oglinzile și geamurile murdare

Oglinzile sau geamurile care nu lucesc de curățenie crează senzația unei case nelocuite sau în care se face reparație. Acestea trebuie șterse foarte bine, ca să nu rămână nici urmă de cârpă.

4. Televizorul sau monitorul cu amprente

E aceeași poveste ca și cu oglinzile. Atunci când nu sunt conectate, ecranele cu praf sau degete pe ele devin vizibil murdare.

5. Urmele de rugină în baie

Rugina face ca obiectele sanitare să arate învechite și neîngrijite. Oaspeții tăi vor fi dezgustați să le folosească în această stare.

6. Draperiile murdare

Perdelele decolorate, prăfuite și pătate sunt în stare să distrugă și cel mai rafinat interior. Dacă nu vrei să le îngrijești, mai bine nu pune deloc draperii. Niște cârpe care atârnă la fereastră nu impresionează pe nimeni.

7. Cablurile încâlcite

În orice casă există zeci de dispozitive electrice. Ai grijă de cabluri, să nu fie la vedere ca să creeze haos în încăpere. Poți găsi soluții ingenioase pe internet.

8. Prosoapele de bucătărie pătate și urât mirositoare

Se poate întâmpla ca imaginea unei bucătării ultramoderne și funcțonale să fie stricată de niște prosoape murdare, care arată ca niște cârpe. Se creează o disonanță de interior, pe care oaspeții o vor percepe negativ.

9. Încălțăminte aruncată prin hol

Prima încăpere în care intră vizitatorii este hotărâtoare în ceea ce privește impresia lor despre locuință. Dacă aceasta este plină de încălțăminte aruncată și geci pe cuiere, riști să ei o notă rea la menaj. Organizează eficient spațiul cu ajutorul unui dulap sau a unei etajere pentru încălțăminte.

10. Ușa de la intrare murdară

Ușa de la intrare în apartament este fața locuinței. Ea creează o primă impresie. Nu trebuie să fie una foarte sofisticată, este suficient să fie curată.