Oaspeții tăi nu trebuie să le vadă: 7 obiecte care strică impresia despre locuință

Obiectele de care vom aminti astăzi se găsesc practic în orice locuință și din cauza lor încăperile nu vor arăta niciodată ca în revistele de design interior. Mai mult, ele fură spațiu din apartament și îl fac neconfortabil.

Cred că a venit timpul să renunți la următoarele obiecte de mobilier și nu doar:

1. Canapea extinsă

Oamenii optează pentru aceste canapele în spații restrânse și sunt nevoiți să doarmă pe ele zilnic, pentru că nu-și permit un pat cu o saltea ortopedică. De regulă, este vorba despre persoanele care au apartament cu o singură odaie, iar dormitorul și livingul sunt 2 în 1.

Astfel canapeaua rămâne mereu extinsă și strică toată imaginea încăperii. Gândește-te poate totuși e mai practic să achiziționezi un pat adevărat și va arăta și mai firesc.

2. Multe cutii și pungi

Este greu să-ți imaginezi o locuință frumoasă cu mult gunoi în ea. Imediat ce vezi că dulapurile tale sunt pline de pungi de la supermarket sau cu diverse cutii de care nu ai nevoie, fă o curățenie generală.

3. Pereți murdari

Știm foarte bine cât nu este de practic tapetul deschis la culoare, mai ales dacă ai copii. El se murdărește foarte repede. Dacă nu ai un tapet lavabil, periodic pe pereți o să apară pete care îți vor face odaia să arate oribil. Mai bine vopsește pereții în culoarea ta preferată. Vei putea face de multe ori acest lucru, dacă va fi necesar din nou să acoperi zonele murdare.

4. Textil învechit

Ne referim la tapițeria canapelei, draperii, cuverturi ș.a. Ele sunt obiectele de accent într-o încăpere, dacă nu sunt plăcute vederii, vor strica toată atmosfera.

5. Întrerupătoare și mânere murdare

Aceste detalii trădează imediat acuratețea stăpânilor. Oaspeții își vor schimba imediat opinia despre tine, dacă vor vedea mânerele și întrerupătoarele murdare. Ei vor credea că toată casa e așa și poate chiar se vor teme să mănânce bucate preparate de tine.

6. Abajururi și lustre murdare

Praf, pânză de păianjen, insecte și altă murdărie se vede foarte repede când aprinzi lumina și dacă tu nu le observi, vor face asta oaspeții tăi. Lustrele și abajururile albe se murdăresc foarte repede, dacă îți dorești să-ți înfrumusețeze casa, spală-le regulat.

7. Prea multe covoare

În primul rând, scoate toate covoarele de pe pereți. Acest „trend” s-a demodat demult. Așa procedau bunicile noastre. Optează pentru un sigur covor per cameră, iar în unele odăi chiar te poți lipsi de el, mai ales dacă ai pardosea cu sistem de încălzire.