O să te convingi! Acesta e cel mai bun mod de a curăța vasul de toaletă

Orice gospodină are grijă ca în casa ei să fie mereu curat și confortabil. Iar cel mai mare efort pentru curățare îl necesită camera de baie. Astăzi îți vom oferi cîteva sfaturi de la cele mai experimentate gospodine, pentru ca baia ta să strălucească.

Cum cureți vasul de toaletă

Unii vor zice de ce să inventăm bicicleta, dacă există atât de multe produse chimice de curățare? Bineînțeles, ele există, dar sunt dăunătoare atunci când le inhalăm sau vin în contact cu pielea și mai sunt și destul de costisitoare.

Nu trebuie să cumperi nimic special, atât timp cât ai acasă două ingrediente: sare de lămâie și bicarbonat de sodiu.

Ia două pliculețe de sare de lămâie și dizolvă-le în puțină apă caldă. Toarnă soluția într-un spray și agită bine. Stropește vasul de toaletă, în deosebi în zonele mai murdare și lasă pentru 10-15 minute.

Ulterior, pune-ți mănușile din cauciuc și spală bine cu un burete. Dacă situația e mai gravă, poți freca cu niște bicarbonat de sodiu. Când va intra în reacție cu sarea de lămâie aceasta va face spumă. Combinația respectivă o să curețe totul din zonele mai greu accesibile.

 

În continuare, trage apa și șterge cu buretele curat suprafețele de deasupra. Așa vasul tău va străluci ca niciodată. Metoda funcționează pentru orice fel de murdărie, chiar și cea veche.

Încă o metodă verificată de curățare a vasului de toaletă, dar și a rezervorului, este cea cu oțet.  Toarnă în rezervor jumătate de sticlă de oțet și lasă pentru câteva ore. Apoi trage apa de câteva ori. Așa vei scăpa de depunerile din interiorul rezervorului.