O să înțelegi unde greșești: 10 obiceiuri importante, pe care NU le au cuplurile fericite

Nu există o formulă exactă pentru o relație perfectă, însă în cuplurile fericite putem observa câteva legități comune. Această listă te va ajuta să înțelegi ce faci greșit.

1. Nu se plâng de relație prietenilor și rudelor

Orice cuplu se confruntă cu probleme, însă acesta nu este un motiv să le discuți cu alte persoane. Atunci când implici terți în viața ta personală, riști să pierzi încrederea partenerului. Dacă te îngrijorează ceva, discută asta cu el. Nimic nu unește mai mult decât depășirea în comun a greutăților.

2. Nu se compară cu alții

Oamenii care sunt fericiți într-o relație se acceptă așa cum sunt. Este inutil să vă comparați cu alte cupluri, întrucât concluzia oricum va fi ruptă de realitate. În plus, veți obține garantat simțul neîncredererii în forțele proprii și în relație.

3. Nu învinovățesc partenerul de propriile probleme

Reține: doar tu porți responsabilitate pentru sentimentele și faptele tale. Nu trebuie să-ți acuzi partenerul de toate nereușitele proprii și să te îneci în această milă față de tine. Dacă nu vezi ieșire dintr-o situație dificilă, cere ajutor, nu genera scandaluri.

4. Nu se iau prea în serios

Viața e plină de urcușuri și coborâșuri, iar eșecurile nu trebuie percepute ca niște tragedii. Învață să primești plăcere de la viață. Petreceți mai mult timp împreună și învățați să râdeți de voi înșivă.

5. Nu critică

Nimeni nu iubește să fie criticat. Atunci când critici, creezi o fisură în relație, care cu timpul o poate distruge. Încercați să găsiți o metodă mai puțin supărătoare de a face față obiceiurilor iritante.

6. Nu ignoră aspectul financiar al relației

Problemele financiare pot distruge chiar și cele mai rezistente relații, de aceea rezolvați-le cât de repede e posibil. Comunicați despre achizițiile care urmează să le faceți și cheltuielile care necesită optimizare, altfel mai târziu acestea vă pot afecta serios buna înțelegere.

7. Nu încearcă să citească gândurile partenerului

În multe relații, mai ales de lungă durată, unora li se pare că știu deja de ce are nevoie partenerul. Dar nimeni nu poate ști mai bine decât el însuși. Cheia spre o relație fericită este comunicarea. Cu cât mai multă încredere aveți unul în celălalt cu atât mai bine înțelegeți necesitățile partenerului. Asta însă nu înseamnă că poți lua decizii în locul lui.

8. Nu inițiază discuții serioase în momente nepotrivite

Imaginează-ți situația: n-ai răbdare să-ți împărtășești trăirile și sentimentele. Este un moment nepotrivit pentru asta dacă partenerul tău este ocupat cu ceva sau intenționează ceva să facă. Dacă vei vorbi despre probleme într-un astfel de moment, riști să nu fii înțeles sau partenerul să nu conștientizeze importanța discuției.

9. Nu iau drept exemple de relații cele din filmele romantice

Și nici nu-și compară propria viață cu cea de la ecran. Bineînțeles, în filme arată totul minunat, însă relațiile fericite nu sunt la fel ca și cele din filme. Acolo este ficțiune bazată pe dorințele și visele oamenilor. Cuplurile fericite nu-și construiesc viața pe astfel de percepții false.

10. Nu au secrete față de parteneri

Secretomania este încă o cauză a despărțirilor. Încrederea este un lucru foarte delicat și fragil, care se pierde foarte ușor. Prin urmare, nu trebuie să ai secrete față de partener. Să nu spui ceva este egal cu a spune minciuni.