O să înțelegi unde ai greșit: 7 erori de amenajare, care îți fac casa dezordonată

Dacă chiar și după curățenia generală mai ai impresia că e dezordine în casă, înseamnă că ai greșit undeva cu amenajarea. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli care dau senzația de haos în locuință.

1. Ai exagerat cu decoratul pereților

Cu toții furăm din trendurile europene și americane de amenjare a încăperilor. Ne plac pereții decorați cu multe rame: postere, fotografii, picturi, însă uităm de un lucru esențial. Toate acestea se privesc bine pe un perete mare și, respectiv, într-o odaie spațioasă. Atunci când camera este mică, ele dau efectul supraaglomerării și chiar al dezordinii. Într-o cameră de mai puțin de 15 m.p. nu trebuie să fie decorat mai mult de un perete.

2. Ai uitat de reflexia oglinizilor

Uneori, haosul vizual apare acolo unde nu te aștepți, mai ales dacă ai uitat de suprafețele care reflectă: oglindă, sticlă, suprafețe lucioase sau metalice.

Iată așa un perete cu flori se poate transforma în 2 pereți cu flori, dacă vizavi se află un dulpa cu uși de oglindă.

3. Nu ai asortat bine decorul

Carouri, linii, flori, triunghiuri, cercuri ș.a.m.d. Nu le poți pune pe toate într-o cameră, chiar dacă sunt de aceeași culoare. Optează cel mult pentru două dintre ele și folosește-le pe post de accente.

4. Ai exagerat cu depozitarea la vedere

Rafturile, cuierele și polițele sunt comode și drăguțe, doar că în anumite condiții:

-dacă te-ai gândit bine cum vor arăta;

-dacă vei păstra ordinea;

-dacă nu sunt prea multe.

Dacă nu știi cum să arajezi frumos obiectele, dacă nu vei pune totul la loc după ce folosești, dacă nu vrei să ștergi cel puțin o dată pe săptămână praful de pe ele, atunci senzația de haos este garantată.

5. Nu ai construit corect expoziția

Senzația de neglijență poate apărea chiar și dacă ai avut grijă de aranjarea tuturor spațiilor deschise.

Cel mai des se întâmplă din cauza că:

-sunt prea multe obiecte;

-sunt prea puține obiecte;

-obiectele sunt din opere diferite și nu le leagă nimic.

6. Obiectele nu au un loc al lor

Există așa o legitate: dacă obiectul nu are locul său, el se va pierde în cele mai nepotrivite momente și locuri. Ne referim aici la telecomandă, chei și alte lucruri fără „domiciliu”.

7. Nu ai luat în calcul obiceiurile tale zilnice

Atunci când îți amenjezi locuința, te poți inspira de la cei mai mai designeri și bloggeri, însă dacă nu vei adapta designul după necesitățile tale, degeaba te strădui. În caz că obișnuiești să-ți pregătești de seara ținuta pentru a doua zi, trebuie să-ți pui un cuier la îndemână, ca să nu fii nevoită să pui hainele pe speteaza scaunului. Dacă ai o colecție mare de încălțăminte amenajează un loc special pentru ea și nu o lăsa pe toată la intrare.

După cum ai observat, haosul provine în mare parte de la prea multe obiecte, mai ales într-o casă mică. Orice ai alege, mai bine mai puțin, decât prea mult!