O să fii mai precaut: 8 obiecte pe care toți le lăsăm în mașină, dar în zadar

Pentru majoritatea automobiliștilor mașina este a doua casă. Cu părere de rău, nu întotdeauna suntem foarte ordonați și uităm că unele obiecte necesită mai multă precauție. Problema este că printre lucrurile uitate în salonul mașinii există și dintre cele care pot deveni periculoase.

Așadar, iată care sunt obiectele pe care să nu le lași niciodată în automobil.

8. Brichetă, spray lacrimogen, spray împotriva insectelor

Când e cald afară, salonul automobilului se transformă într-un cuptor. Au existat cazuri în care brichetele au zburat prin parbrizul mașinii sau au distrus materialul banchetelor. Periculoase sunt și obiectele inflamabile precum sprayul împotriva insectelor sau baloanele cu gaz pentru cuptoarele mobile.

7. Medicamente

Potrivit regulamentului, în fiecare mașină trebuie să existe o trusă medicală. Totuși, medicamentele se cer a fi păstrate la temperatura camerei. Specialiștii atenționează că temeperatura ridicată poate reduce eficacitatea acestora.

6. Băuturi carbogazoase

Nici pe arșiță, nici pe ger nu e voie să lași în mașină băuturi carbogazoase. În 2012 a fost un incident când o doză de băutură a explodat în mâna unui băiețel.

Uite ce se poate întâmpla:

5. Cremă de protecție solară

Sub acțiunea temperaturilor ridicate substanțele active ale cremei de protecție solară își pierd eficacitatea sau chiar se distrug. Utilizarea unei astfel de creme este periculoasă și nu protejează pielea.

4. Geantă sau bani pe consola automobilului

Lăsând geanta sau banii la vedere, îți transformi mașina într-o țintă pentru hoți. Chiar dacă nu ai nimic prețios în geantă, răufăcătorii vor fi ademeniți să ia ce nu-i al lor.

3. Ochelari

Ochelarii au lentile, atunci când razele solare ajung pe o lentilă, acestea sunt reflectate într-un punct. Din această cauză, torpedoul tău ar putea avea de suferit. Plus la asta și ochelarii se vor distruge.

2. Sticle cu apă

La fel ca și prin ochelari, razele solare pot acționa asupra banchetei prin intermediul plasticului. Totodată, apa care a stat mult la temperaturi ridicate devine periculoasă pentru sănătate. În ea se pot înmulți semnificativ bacteriile.

1. Gadgeturi

Să lași un laptop sau un smartphone pe timp de arșiță sau ger în mașină este cel puțin nesigur. La aceste temperaturi extreme este afectată bateria dispozitivului. Și bineînțeles, ca și gențile, gandget-urile sunt o atracție pentru jefuitori.