O întrebare care și-a pus-o orice gospodină la un moment dat: la ce se folosește de fapt partea ghimpată a răzătoarei ?

Nu orice gazdă știe de ce este nevoie de o astfel de latură. Dar, în același timp, răspunsul este destul de simplu și poate chiar surprinde.

Răzătoarea cu dinți ghimpați, deși folosită de unele gospodine, este totuși mult mai puțin comună decât celelalte două. Pe vremuri, mamele iubitoare, fără blender, foloseau această răzătoare pentru a pregăti piure de fructe și legume pentru copiii lor.

Bunica, îmi amintesc, a frecat usturoiul cu această parte a răzătoarei. Este greu, desigur, dar ce nu faci pentru o cină delicioasă.

Dar adevăratul scop al acestei părți a răzătoarei este cunoscut doar bucătarilor și chiar și atunci nu tuturor. Se dovedește că funcția sa principală este de a transforma alimentele uscate în pulbere. De exemplu, pesmet, nuci, brânză. De asemenea, freacă foarte bine ghimbirul și coaja de citrice.

La prima vedere, poate părea că este destinat preparării piureului de fructe sau legume. Ideea este că o astfel de față este necesară pentru măcinarea produselor solide. Vorbim de brânză tare, scorțișoară, nucșoară.

În plus, această parte a răzătoarei este potrivită și dacă trebuie să faci pesmeți din biscuiți. De asemenea, poți folosi partea înțepătoare a dispozitivului pentru a îndepărta coaja din citrice.

Doar fii atentă – ​​această parte nu este tocmai prietenoasă cu degetele. Asigură-te că apeși ușor pe orice dai prin răzătoare. Fii atentă cu citricele. Dă prin ea doar coaja viu colorată și nu măduva albă amară de sub ea.

Dar celelalte fețe oare cum le folosim ?

Folosește găurile mari ale răzătoarei pentru a rade dovlecelul. De asemenea, puteți rade legume și fructe. De asemenea, poți folosi această parte a răzătorii data viitoare când trebuie să separi frunzele de o tulpină de pătrunjel sau coriandru. Este rapid și foarte eficient!

Folosește găurile puțin mai mici pentru a toca brânza. O poți folosi și pentru a curăța citrice.

Folosește  lamele pentru a tăia varza subțire. De asemenea, poți tăia legume, cum ar fi cartofi și vinete, care trebuie tăiate rondele subțiri.

Dar tu cum folosești această față a răzătorii ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !