O casă curată, o viață ordonată: 25 de sarcini simple, care îți vor face casa curată!

Cu toții vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Dacă vrei să ai o casă curată trebuie să faci ordine în fiecare zi. Iată câteva lucruri elementare, pe care le poți face în mai puțin de 30 de secunde.

1. Golește coșul de gunoi. Adesea uităm de el până când se umple și începe să miroase urât. În zadar, confortul începe de la miros.

2. Înlocuiește sau curăță sacul de praf din aspirator. Un sac supraîncărcat uzează aparatul mai repede. De asemenea, se recomandă să cureți filtrul.

3. Curăță oglinda. O oglindă cu pete poate compromite chiar și cel mai frumos interior. La urma urmei, depunerile pot fi îndepărtate destul de ușor.

4. Șterge exteriorul oricărui aparat de bucătărie. De exemplu, mașina de spălat vase, cuptorul, frigiderul sau orice altul. Îți va lua 30 de secunde, dar bucătăria va deveni puțin mai curată.

5. Schimbă prosoapele în baie sau bucătărie. Acest lucru nu numai că va menține curățenia, ci și va preveni răspândirea bacteriilor și contaminarea încrucișată.

6. Curăță grila de aerisire. Pentru a face acest lucru, folosește șervețele umede. Tot ce trebuie să faci este să înfășori un șervețel pe o riglă și să petreci cu rigla printre barele grilei de aerisire.

7. Șterge ecranul televizorului. Nu te costă nimic, dar vei rămâne uimit cât praf se depune acolo. Nu uita de laptop, PC și de boxe. Toate acestea sunt un adevărat magnet pentru praf.

8. Scutură covorașul de la intrare. Experiența arată că murdăria de pe covorașe se răspândește încet (dar sigur) prin toată casa. Același lucru e valabil pentru colțuri.

9. Îndepărtează murdăria și resturile vegetale de pe pervaz. O chestie care te costă 30 de secunde, dar care face interiorul mult mai curat. Vei avea nevoie de un șervețel umed și un șervețel uscat.

10. Aruncă hârtiile de care nu ai nevoie. Facturi, chitanțe, bonuri, reviste, ziare – ele nu fac decât să creeze zgomot vizual. Dacă obiectul cumpărat nu e cu adevărat valoros, bonurile fiscale sunt inutile.

11. Nu uita de pantofi. Încearcă să-i ștergi cu un șervețel umed imediat ce te întorci de afară, nu invers. Acest lucru te va scuti de un task la ieșire și va menține holul curat.

12. Udă plantele. Plantele de interior sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia dintre noi. O plantă sănătoasă schimbă atmosfera din interior și lasă mai puține resturi uscate după udare.

13. Șterge blatul de bucătărie. Blatul este elementul central al oricărei bucătării. El vorbește despre atitudinea și caracterul unei femei. Dacă blatul este neîngrijit și murdar, degeaba mai faci curat în bucătărie.

14. Șterge zonele și obiectele de care toată lumea uită de obicei. De exemplu, mânerele, umerașele, telecomanda, telefonul fix sau panoul electric.

15. Nu uita că sub canapele, șifoniere, dulapuri, fotolii, comode, aragazuri și frigidere – nu curăță nimeni. Acolo poți găsi monede, resturi de mâncare, colonii de furnici, scame, tone de praf, sâmburi, bijuterii și câteva fărâme de demnitate.

16. Aruncă o privire în frigider. Conținutul frigiderului trebuie revizuit în fiecare săptămână pentru a evita alterarea alimentelor și aruncarea nejustificată a produselor expirate.

17. Curăță garniturile de cauciuc de la ușa frigiderului. Garniturile de cauciuc sunt un teren excelent pentru microbi, murdărie și bacterii. E destul să petreci cu degetul peste ele ca să te convingi de acest lucru.

18. Aruncă șosetele fără pereche. Când ultima oară le-ai purtat? Și mai important, în ce context și când ai de gând să le porți? Cred că răspunsul este evident – niciodată.

19. Aruncă condimentele expirate. Toată lumea are acasă condimente cumpărate în urmă cu 10 ani, care zac în așteptarea unei minuni. Ele nu fac decât să creeze dezordine.

20. De asemenea, experiența arată că aproximativ o treime din medicamentele pe care le păstrezi în trusa medicală sunt deja.

21. Desfundă chiuveta. Pentru a face acest lucru e suficient să pui 50 de grame de bicarbonat de sodiu în gura de scurgere și să torni 200 ml de oțet.

22. Iar pentru a curăța cuptorul cu microunde, pune în cuptor un pahar cu apă, iar în apă adaugă 2 linguri de oțet. Apoi lasă cuptorul să funcționeze timp de 5 minute la intensitate minimă.

23. Cărbunele activ absoarbe bine mirosurile. De aceea, dacă din dulapuri miroase urât, pisează 10 comprimate de cărbune activ și lasă pulberea în dulap timp de câteva zile.

24. Iar pentru a îndepărta mai ușor petele de apă de pe pahare, toarnă în apă puțin alcool etilic. Această soluție îndepărtează murdăria și nu lasă urme după spălare.

25. Și nu uita de păianjeni. Pentru a scăpa de pânza de păianjen din colțuri, vei avea nevoie de un mop și de o șosetă.