O casă curată, o minte ordonată: 6 motive pentru care în casa ta nu e niciodată curat!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate aceste mărunțișuri vorbesc despre o gospodină bună. Dar oricât de bună ai fi, există câteva obiceiuri care îți pot da planurile peste cap. Iată 6 obiceiuri inocente, din cauza cărora în casa ta nu e niciodată curat!

#1. Nu pui lucrurile la locul lor

Fiecare obiect din casă trebuie să aibă propriul loc. Hainele trebuie să stea în dulap, peria de păr să fie în baie, încălțămintea pe suportul din hol, iar vesela numai la bucătărie. Dacă nu ai loc pentru un anumit obiect, înseamnă că nu ai nevoie de el. Sau alt obiect inutil îi ocupă locul. Ordinea e atributul principal al unei gospodine adevărate.

#2. Folosești cârlige de perete

Fără îndoială, ele sunt utile, optimizează spațiul din apartament și îți fac viața mai ușoară. Dar în același timp, cârligele omoară confortul vizual al locuinței tale. Dacă agăți prea multe cârlige, casa ta se va transforma într-un șopron. Locul lor e la bucătărie.

#3. Speli rar covorașele din baie și nu faci curat în colțuri

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau cu una care doar pretinde că e bună, e să verifici starea covorașului din baie și din hol. Dacă acestea sunt vechi și murdare, nu-ți fă așteptări prea mari. La urma urmei, e vorba de curățenia casei și igiena propriului corp.

Experiența arată că murdăria de pe covorașe se răspândește încet, dar sigur, prin toată casa. Același lucru e valabil și pentru colțuri. Dacă ți-e lene să faci curat în colțuri, să nu te mire că murdăria nu dispare nicăieri.

#4. Speli rar perdelele și draperiile

Perdelele sunt un magnet pentru praf. La prima vedere ele par curate, însă aparențele sunt înșelătoare. Tot praful din cameră și cel care vine de afară se adună pe perdele. Apoi te miri de ce îți curge nasul, te dor ochii sau strănuți în continuu. Prin urmare, perdelele trebuie spălate de 4-5 ori pe an, deci cam o dată la 3 luni.

Perdelele lamelare sunt punctul vulnerabil al fiecărei case, sunt călcâiul lui Ahile, când vorbim de curățenia unui apartament. Toată lumea uită de ele. Dar nu și o gospodină care ține la confortul său și la confortul celor dragi.

#5. Nu cureți salteaua

Salteaua este un mediu fertil pentru acarieni, ciuperci și bacterii, care provoacă diferite afecțiuni pe termen lung. În afară de asta, așternuturile sunt pline de celule moarte, de sebum, de secreții ale corpului, de praf și, bineînțeles, de transpirație. Nu crezi? Dă-i un pumn și te vei convinge că praful din casă nu se va termina până nu vei curăța salteaua.

#6. Păstrezi electrocasnicele defectate

Nu mă refer la prăjitorul de pâine care s-a defectat ieri, ci la aragazul vechi care stă la balcon, la aspiratorul pe care nu l-ai folosit de 3 ani și mașina de cusut care a fost lăsată uitării. Realitatea este cât se poate de simplă: dacă nu ai reparat un lucru timp de un an, cu certitudine nu ai nevoie de el, pentru că altfel era să-l repari, deci NU ai nevoie de el.

Citește și: Cum scapi de musafirii care nu vor să plece? 6 trucuri care funcționează mereu!