O bucătărie de 5 m² poate arăta magnific! Cum amenajezi o bucătărie mică ca să fie practică și să arate stilat?

Amenajarea bucătăriei nu e o sarcină deloc ușoară, mai ales atunci când ai la dispoziție doar 5 metri pătrați. Dar adaugă la aceștia un strop de entuziasm, puțină creativitate și multă dorință, și bucătăria poate căpăta o nouă viață. Cu o abordare corectă, chiar și un spațiu mic poate deveni nespus de practic și stilat. De asta s-au convins și eroii noștri de astăzi.

Amenajare bucătărie mică și îngustă

Proprietarii acestei bucătării, au decis să-și împrospăteze locuința fără să cheltuie un pumn de bani. Prin urmare, au renunțat la tot ce era de prisos, inclusiv în bucătărie, lăsând doar ceea de ce aveau nevoie: masa, aragazul, blatul, chiuveta, frigiderul. Zona pentru gătit e mică, dar în schimb este ergonomică. Pentru un plus de confort, aceștia au echipat peretele cu două rafturi suplimentare și un panou. În acest fel, totul este la îndemână.

În ceea ce privește culorile, principalele motive au devenit roșu, alb și verde. Dar putem observa și alte nuanțe, de exemplu piersic, gri sau portocaliu. Tonalitatea este aleasă inteligent, toate nuanțele se asociază una cu alta, iar camera devine vizual mai mare și mai luminoasă. O astfel de paletă cromatică are un efect bun asupra ochilor și asupra stării de spirit, fiind calmantă, dar nu plictisitoare.

Totodată, ne-a plăcut modul în care stilul contemporan se îmbină cu stilul retro. Zonă mică de luat masa e destinată pentru două persoane, dar proprietarii nu au nevoie de mai mult. Deasupra mesei atârnă o lampă neobișnuită, care luminează doar zona de luat masa. Pardoseala arată prietenos, e ușor de îngrijit și este foarte durabilă. Florile de apartament completează imaginea, adăugând camerei o doză de prospețime.

Bucătăria nu are uși, prin urmare, pare mai spațioasă. Părăsind bucătăria putem observa o mică zonă de lucru, la fel în stil retro. O astfel de amenajare ne amintește încă o dată că omul nu are nevoie de multe pentru confort.

Minimalismul este mai elegant, mai confortabil și mai plăcut decât excesul de decorațiuni. Proprietarii au reușit să transforme bucătăria lor plictisitoare într-un adevărat colț de rai, unde le place să petreacă timpul, să ia prânzul și să gătească.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 3 lucruri care costă un pumn de bani, dar sunt inutile pe termen lung!