Nu arunca niciodată coaja de banană: Iată ce poți face cu ea!

Toată lumea adoră bananele. Ele sunt relativ ieftine, sunt gustoase, sunt sănătoase și au o mulțime de beneficii plăcute. Dar pe lângă întrebuințarea convențională a lor, bananele au o groază de utilizări despre care nu ai știut. Despre 5 asemenea întrebuințări vom discuta în continuare.

1. Cojile de banană – remediu natural contra afidelor

Pentru a salva culturile horticole și de grădină de acești paraziți insensibili, adaugă un pahar de coji uscate și mărunțite de banană la 10 litri de apă și lasă infuzia să stea timp de 4-5 zile. După care filtrează apa și stropește plantele afectate de dăunători la fiecare 3 zile. Afidele dispar complet după câteva tratamente. Iar plusul e că nu ai nevoie de chimicale.

2. Îngrășământ din coji de banană

Cojile de banane sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, fosfor și alți compuși utili, de care orice plantă are nevoie pentru o dezvoltare normală. Pentru a crește fertilitatea solului, e suficient să arunci cojile de banană în grădină sau să prepari o infuzie cu care să stropești solul.

3. Mască de față cu banane

E suficient să le mărunțești în blender până obții o pastă omogenă. Aplică masca pe față timp de 20-30 de minute și îndepărteaz-o cu un prosop de hârtie. Apoi clătește-ți fața sub un jet de apă caldă. Masca poate fi aplicată la 3-5 zile și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și contribuie la reducerea ridurilor.

4. Mască de față pentru tratarea arsurilor

Dacă stai mult la soare, riști să o pățești. Femeile care au avut probleme cu tenul știu că banana are un efect de regenerare mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii. Compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și protejează membranele celulare de efectul reacțiilor oxidative.

5. Albirea dinților cu coji de banană

Nici vorbă de albire cu bicarbonat, sare, cărbune activat, peroxid de hidrogen sau alți agenți abrazivi care atacă smalțul! Tot de ce vei avea nevoie este puțină răbdare și o simplă coajă de banană. Banana se decojeşte, iar dinţii se freacă atent cu partea din interior a cojii timp de 15 minute. Ulterior, spală-ți dinții în mod obișnuit pentru a îndepărta resturile. Repetă procedura în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Citește și: Femeile îngrijite folosesc masca cu ou pentru păr: 5 motive să o folosești și tu!