Nu ți-a dat în cap: 12 obiecte pe care le poți spăla în mașina pentru rufe

Nu doar rufele sunt cele ce pot fi spălate în mașină. Iată o listă cu încă 12 obiecte pe care le vei putea pune în mașina de spălat rufe, ușurându-ți viața.

1. Echipamentul sportiv

Pe lângă îmbrăcămintea sportivă, poți pune în mașina de rufe echipamentul de protecție pentru mâini și picioare, elasticuri și alte accesorii textile. Pentru ca să nu distrugi nimic închide toate curelușele și adezivele. Alege un program delicat și usucă-le departe de sursa de căldură.

2. Covorașul pentru yoga

La fel ca și echipamentul, covorașul pentru yoga poate fi spălat în mașină la un program delicat. Pentru ca să se usuce mai repede îl poți înfășura într-un prosop uscat, care să absoarbă o parte din umiditate.

3. Rucsacurile și gențile pentru echipament sportiv

Orice geantă din textil poate fi băgată în mașina automată, chiar împreună cu hainele de culoare similară. Preferabil, să întorci geanta pe dos, iar dacă este pătată să folosești mai întâi o soluție pentru pete.

4. Jucăriile

Jucăriile moi se spală fără probleme în mașină. Bineînțeles, la un regim delicat și o temperatură scăzută. Se pot spăla și piesele de Lego, doar că într-un sac special.

5. Cutiile pentru lunch

Sigur, ar fi perfect dacă le-ai spăla în mașina pentru vase, pentru că așa se vor dezinfecta mai bine. Dacă nu o ai, nu e nicio problemă! Încearcă mașina pentru rufe.

6. Torbițele pentru cumpărături

Dacă ești un apărător al mediului și folosești doar torbe pentru cumpărături, în loc de pungi din plastic, să știi că le poți spăla în mașina pentru rufe. Pentru ele poți folosi temperaturi ridicate, așa vei distruge bacteriile.

7. Ustensilele de bucătărie din silicon

Formele sau spatulele din silicon pot fi băgate fără grijă în mașina de spălat rufe. Folosește apă caldă sau fierbinte pentru a elimina grăsimea.

8. Mănușile de bucătărie

Acestea se spală perfect împreună cu prosoapele de bucătărie. Neapărat la un regim cu temperatură înaltă!

9. Accesorii pentru curățenie

Cârpe, lavete, bureți, perii, mănuși și alte obiecte pe care le folosești la curățenie necesită a fi și ele curățate. Bagă-le în mașina de spălat rufe la o temperatură înaltă și folosește un detergent puternic.

10. Covorașele

Covorașele din baie, de la intrare sau de lângă pat pot fi spălate în mașina de rufe, dacă nu au dimensiuni mari. Perfect ar fi să citești pe eticheta lor indicațiile în acest sens. În toate cazurile, folosește apă rece.

11. Perdeaua pentru duș

Oricare ar fi materialul din care sunt confecționate, perdele de duș pot fi spălate în mașină împreună cu prosoapele murdare. Dacă perdeaua are mucegai, poți folosi înălbitor pe bază de clor.

12. Pernele

Pernele cu împlutură de puf poliester pot fi spălate în mașina de rufe, fără probleme. Important să nu fie prea mari pentru capacitatea mașinii. Usucă-le neapărat în aer liber.