Nu te grăbi să le arunci! 6 lucruri vechi pe care le aruncăm în zadar

Ce să faci cu o valiză veche? Dar cu un pian la care nu mai cântă nimeni? Dar cu lenjeria de pat de care nu mai ai nevoie? În aparență, locul acestor lucruri este la gunoi. Dar ce-ar fi să le dăm o nouă viață? Mai ales că sunt și ele bune la ceva. Iată 6 lucruri pe care obișnuim să le aruncăm mult prea devreme.

#1. O valiză veche

Valizele perioadei comuniste sunt un lux. Nu te mai duci cu ele în Saint-Tropez, în schimb, le poți transforma într-un obiect de decor, în cele mai diverse moduri, chiar și pe post de noptieră. O valiză veche poate fi restaurată în orice atelier, la un preț loial.

De altfel, ele pot fi folosite și ca spațiu de stocare. 2 în 1. Și practic, și estetic plăcut. Dacă valiza s-a păstrat bine, dar nu ai nevoie de ea, încearcă să o vinzi. În România sunt destui amatori de anticariat.

#2. O comodă iritantă

În ultimele decenii, aceste articole de mobilier erau considerate demodate, dar moda este schimbătoare, mai mult decât atât, moda este ciclică, iar astăzi comodele capătă, din nou, popularitate.

Astăzi internetul este plin de tutoriale care te învață cum să restaurezi/să transformi o comodă veche pas cu pas. Prin urmare, nu te grăbi să o arunci. Uite o idee care ne-a plăcut în mod deosebit.

#3. O umbrelă nefuncțională

Chiar și o umbrelă spartă poate fi utilă la ceva, dacă te duce capul să o transformi. Unii grădinari confecționează din umbrelă un pat pentru flori. Designul este neobișnuit și spectaculos. În plus, planta va crește mai sănătoasă datorită sistemului de colectare a apei și va fi protejată de buruieni.

#4. Lenjeria de pat 

Lenjeria de pat și prosoapele vechi pot fi folosite pentru a confecționa o jucărie, o sacoșă eco, un culcuș pentru pisică sau pentru câine, o husă pentru scaune sau pufuri, un covoraș pentru încălțăminte etc. Totul se limitează la imaginația ta.

#5. Un pian la care nu mai cântă nimeni

În primul rând, poate fi restaurat și vândut. Dacă restaurarea e prea scumpă sau nu e justificată, îl poți transforma în masă de lucru. Un asemenea design este fermecător și de-a dreptul spectaculos. Musafirii vor rămâne cu gura căscată, iar tu te vei transforma într-un adevărat aristocrat.

#6. Un cuier vechi

Și cuierul poate fi reinventat în diferite moduri. De exemplu, poate fi transformat într-un suport elegant pentru pahare. Și asta e doar una din sutele de idei pe care le poți găsi pe internet.

Societatea de consum ne îndeamnă să ne debarasăm de lucrurile vechi și să le înlocuim cu altele noi. Dar oare întotdeauna această decizie este justificată? Așteptăm părerea ta în comentarii.

Citește și: Dacă nu te-ai folosit de un lucru mai mult de un an, aruncă-l! 4 reguli stupide pe care nu le urmez niciodată!