Nu te apuca de curățenie, până nu citești aceste15 sfaturi esențiale pentru adevărata gospodină

Cine nu știe să facă curățenie? Toți știu să facă asta. Doar că unii o fac fără efort, iar alții trec peste ea ca prin chin.

Iată 15 sfaturi care o să-ți transforme curățenia în plăcere.

Cuptorul cu microunde

Înmoaie buretele pentru vase în apă, toarnă niște gel de vase și umple-l bine cu spumă. Pune buretele în cuptorul cu microunde și încălzește-l timp de 30 de secunde. Șterge cuptorul în interior cu buretele încălzit. Această metodă o să curețe ușor atât cuptorul, cât și o să distrugă bacteriile din burete.

Salteaua

Pentru a-i reda prospețimea, presară deasupra saltelei bicarbonat de sodiu și lasă așa pentru câteva ore. Ulterior, cu aspiratorul strânge tot bicarbonatul. Așa va dispărea mirosul urât și unele urme. Metoda funcționează și cu mobila moale.

Tocătorul

Folosește sare și lămâie ca să freci suprafața tocătorului. Acesta se va curăți nu doar vizibil, dar și va omorî bacteriile.

Toasterul

Folosește o periuță veche de dinți ca să cureți toate zonele greu accesibile.

Robinetul

Dacă vei șterge suprafețele din inox cu hârtie cerată, pe ele o perioadă nu vor rămâne pete de apă.

Fierul de călcat

Pune pe suprața de călcat o hârtie și niște sare. Setează fierul de călcat la temperatura maximală, asigurându-te că nu este apă în el și că este deconectată funcția cu aburi. Călcând sarea cu fierul fierbinte, îl vei curăța de orice urme.

Tacâmurile din argint

O bucată de cretă, învelită în tifon și așezată în sertar lângă tacâmurile din argint, le va proteja de pete și pierderea luciului.

Hainele

Este foarte ușor să scoți petele proaspete de grăsime cu ajutorul cretei. Pur și simplu impregnează puțină cretă în țesătură și așteaptă câteva ore până aceasta va absorbi toată grăsimea.

Jaluzelele

Folosește un ciorap rupt sau rămas fără pereche ca să cureți rapid jaluzelele orizontale.

Tigaia

 

Cea mai bună metodă de curățare a tigăii din fontă e cu ajutorul sării. Sarea ajută să elimini grăsimea și bucățile de mâncare arsă.

Covorul

O să ai nevoie de o parte de oțet și două părți de apă. Toarnă amestecul într-un pulverizator. Stropește pata de pe covor și acoper-o cu o cârpă umedă. Setează regimul cu aburi la fierul de călcat și pune-l pe cârpă timp de 30 de secunde.

Scurgerea

Curăță cu ajutorul unei periuțe de dinți și cu bicarbonat de sodiu toată suprăfața chiuvetei, după care, pune desupra scugerii câteva felii de lămâie și lasă apa să curgă.

Geamurile

Spală geamurile ca de obicei, iar la final șterge-le cu ziare. Geamurile vor rămâne super transparente și strălucitoare.

Mirosul neplăcut

Pune o linguriță de extract de vanilie într-o cană cu apă. Pune cana la cuptorul încălzit și toată casa se va umple de acest miros magic.

Sursa