Nu știam că folia alimentară poate fi folosită în acest mod! 10 întrebuințări inedite

Știai că folia alimentară are o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de ambalarea alimentelor, ea poate fi folosită pentru alte treburi casnice și activități din viața de zi cu zi. De exemplu, cu ajutorul ei poți face ouă poșate sau capcane pentru insecte. Despre 10 asemenea întrebuințări, vom discuta în continuare.

Întrebuințări folie alimentară

#1. Sigilează ferestrele

Ferestrele din lemn sunt ecologice și nu generează condens, pentru că au fisuri prin care pătrunde aerul din afară. Dar din această cauză, iarna poate să-ți fie frig. Multe persoane sigilează ferestrele cu bandă adezivă, dar banda adezivă e greu de îndepărtat. În schimb, folia alimentară e mult mai ermetică și se îndepărtează ușor.

#2. Fă o capcană pentru insecte

Ca să pregătești o momeală pentru musculițe, vei avea nevoie de puțin vin alb sau de câteva fructe mărunțite, așezate la fundul unui bol acoperit cu folie alimentară. Străpunge folia cu o scobitoare, în așa fel ca insectele să poată pătrunde înăuntru și lasă recipientul la bucătărie. Aroma dulcie va atrage musculițele, ele vor pătrunde înăuntru, dar nu vor putea să iasă înapoi.

#3. Prelungește prospețimea bananelor

De regulă, bananele coapte se alterează timp de 2-3 zile. Dar dacă vrei să rămână proaspete mai mult timp, e suficient să le înfășori capetele cu folie alimentară.

#4. Menține curățenia în frigider

Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară pentru a păstra curățenia în interiorul lui. Folia asigură o protecție la fel de eficientă precum covorașele din silicon, dar costă mult mai puțin. În plus, dacă o lipești bine, ea nu se observă deloc.

#5. Acoperă gura unui pahar

Copiii mici au obiceiul de a vărsa peste ei atunci când beau suc din pahar. Dacă te-ai săturat să le cureți hainele în fiecare zi, acoperă paharul cu folie alimentară și fă o gaură pentru pai. Cei mici adoră să bea sucul în acest mod, iar hainele vor rămâne intacte. Același truc te va ajuta să protejezi conținutul paharului de insecte, dacă ai ieșit în natură.

#6. Protejează suprafețele de vopsea

Folosește folie alimentară pentru a acoperi suprafețele care trebuie protejate de vopsea. De altfel, ca tava pentru vopsea să rămână curată, acoperă suprafața ei cu folie alimentară. Acest truc nu-ți va afecta munca, dar la final vei avea de spălat cu un obiect mai puțin.

#7. Protejează-ți mâinile cu folie alimentară

Dacă nu ai mănuși la îndemână atunci când muncești în grădină, dar vrei să te protejezi de așchii și bătături – înfășoară mânerul instrumentului cu câteva straturi de folie alimentară.

#7. Gătește ouă poșate

Pune o bucată de folie alimentară într-un bol. Unge folia cu ulei și sparge un ou crud pe mijloc. Ridică capetele foliei în sus, așa încât să obții o pungă. După care scufundă punguța în apă clocotită timp de câteva minute, până când vei observa că albușul e gata.

#8. Protează bucătăria de stropi

Atunci când amesteci ingredientele folosind un mixer de mână, pereții sunt în pericol. Ca să lucrezi în voie, după bunul tău plac, fără să-ți fie teamă pentru consecințe, acoperă bolul cu folie alimentară, făcând găuri pentru spiralele aparatului.

#9. Aplică o mască cosmetică

Amestecă o cană de apă caldă cu o linguriță de cacao și o lingură de ulei de măsline și aplică soluția pe abdomen. Apoi, înfășoară zona cu folie alimentară și așteaptă 30 de minute. Această mască netezește pielea și o face mai moale.

#10. Ajută la frăgezirea cărnii

Pentru a proteja tocatorul, masa și blatul de bucătărie de urme, acoperă-le cu folie alimentară înainte de frăgezirea cărnii.

Citește și: Pasta de dinți: 4 întrebuințări nebănuite despre care trebuie să știe fiecare gospodină!