Nu spune nimănui despre asta: 7 lucruri care trebuie ținute în taină!

Se spune că femeile nu știu să țină un lucru în taină mai mult de 5 minute. Dar nu o să mă încumet să le învinuiesc. Spre deosebire de bărbați, femeile abordează problema inteligent.

Ele nu își îneacă amarul în bar, ci socializează. Nu degeaba psihologii spun într-un glas că despre problemele tale trebuie să vorbești. Și totuși, există câteva linii roșii peste care nu trebuie să calci. Unele lucruri mai bine să rămână în taină. Hai să vedem care sunt ele.

1. Planurile de viitor

Obiectivele pe termen lung și evenimentele importante din viață nu se discută cu persoane terțe, fie că vorbim de achiziția unui apartament, întemeierea unei familii, nașterea unui copil, lansarea unei afaceri sau mutarea în altă țară. Dacă vrei să te împarți cu aceste detalii, fă-o când faptul este deja împlinit, astfel încât nimeni să nu poată semăna în tine semințe de îndoială.

2. Actele de caritate și faptele bune

Lauda de sine, nu miroase a bine. Ajută-i pe alții fără pompă și fast, că nu candidezi la parlamentare. Faptele bune iubesc tăcerea și se cuvine să rămână anonime, altfel îți compromiți și imaginea, și gestul.

3. Actele de eroism

Poveștile despre comportamentul tău curajos și altruist în anumite circumstanțe par oarecum nepotrivite și lasă impresia de parcă te-ai promova. Lasă-i pe alții să te laude și nu o face pe eroina.

4. Veniturile

Unde sunt bani, acolo există bârfe, invidie și aroganță. Dacă veniturile tale sunt foarte mari, lumea neapărat te va invidia. Invidia nu poți să o controlezi, chiar dacă ești o persoană bună. Iar dacă veniturile tale sunt mici, restul te vor considera o ratată și vei fi un veșnic underdog în cercul tău de prieteni. Veniturile trebuie să rămână o taină.

5. Viața de familie și aventurile amoroase

Daaaa. E mare ispita de a discuta despre asta. Dar evită povestioarele care te pun într-o lumină rea pe tine sau pe partenerul tău. În primul rând, e un ton rău să te victimizezi sau să iei în râs pe cineva. La urma urmei, ai fost împreună cu el și dacă el e bădăran, atunci cine ești tu? Vorbind de rău despre soț sau despre foștii iubiți te discreditezi ca femeie. Fiecare om face greșeli, mai ales când e un interes romantic la mijloc. Dar nu-i neapărat ca toată lumea să știe.

6. Părerea negativă despre alte persoane

E normal să nu-ți placă de cineva. E firesc să crezi despre cineva că e laș, naiv sau prostuț. Dar încearcă să depășești aceste resentimente și să te gândești mai mult la tine și la dezvoltarea ta. Și niciodată. Repet, niciodată nu vorbi urât despre alte persoane. Nu uita că fiecare om pe care îl întâlnești, în suflet duce o bătălie grea despre care nici măcar nu bănuiești. Încearcă să nu-l judeci în glas.

7. Dezvoltarea spirituală

Tot ce ține de religie și dezvoltare spirituală este intim. Fiecare persoană își urmează propriul drum și nu trebuie să-i înveți pe alții cum să trăiască, chiar dacă ai anumite revelații. Nu este nevoie să faci bine cu forța – ajutorul este bun doar când ți se cere.

Citește și: Tot ce faci ți se întoarce: O pildă înțeleaptă despre cum funcționează bumerangul vieții!