Nu spăla untul cu apă caldă: 5 sfaturi utile la spălarea vaselor!

Spălarea vaselor este obositoare și plictisitoare. Pentru unii este o adevărată corvoadă, mai ales că vasele trebuie spălate în fiecare zi. Nu și dacă ții cont de aceste sfaturi. Ele îți vor economisi timpul, energia și banii. Cu alte cuvinte, îți vor face viața mai ușoară.

1. Spală vasele în timp ce gătești

Până sunt gata pastele sau cartofii prăjiți, reușești să speli vasele, chiuveta și blatul de bucătărie. Iar după masă nu-ți va rămâne decât tigaia și 2-3 farfurii. O chestiune de 3 minute. De altfel, învață să speli vesela imediat după ce mănânci. În acest fel, blatul de bucătărie va fi întotdeauna curat, iar sufletul tău împăcat.

2. Alege un detergent de calitate

Majoritatea gospodinelor folosesc detergenți ieftini, pentru a face economii. Dar această strategie nu e deloc economicoasă. De regulă, cu cât detergentul este mai ieftin, cu atât vâscozitatea lui e mai mică, iar eficiența mai rea. Sugestia noastră este să alegi produse bune, testate în timp, care înlătură ușor grăsimea și nu se consumă după două spălări.

3. Gândește-te la consecințe

Gândește-te la bacterii, la gândaci de bucătărie, la musculițe, la furnici, la miros, la timp, la energie, la bani. Experiența arată că dacă speli vesela imediat după masă, consumi mult mai puțin detergent, mai puțină energie și mai puțin timp. Iar spălarea este mult mai plăcută. Farfuria din care ai mâncat smântână poate fi curățată în 15 secunde dacă o speli imediat după masă. Dacă o lași peste noapte, îți va lua de 10 ori mai mult timp a doua zi. Literalmente.

4. Nu lăsa vesela murdară peste noapte

Mormanul de veselă murdară este un generator de stres, mai ales dimineața, când trebuie să pleci la muncă. Un mod sigur de a începe ziua cu stângul. În plus, în vede (texte sacre indiene) se spune că dacă lași vesela murdară pe timp de noapte, trebuie să părăsești casa înainte de apusul soarelui (sau să o speli). Cică atrage duhurile rele. Ești sigur că vrei să te pui cu ele?

5. Înmoaie vasele în apă cu detergent

Dacă ai lăsat vesela murdară pentru a doua zi, nu te grăbi să o speli. Umple oala murdară cu apă caldă, adaugă o picătură de detergent și las-o să stea așa timp de zece minute. Îți va fi mult mai ușor să o speli.

Bonus: Pentru a îndepărta resturile de unt, brânză sau alte lactate – spală farfuria cu apă rece. Apa caldă face resturile lactate vâscoase și lipicioase, îngreunând îndepărtarea lor.

Citește și: Femeia după casă se cunoaște: 7 semne care dau de gol o gospodină rea!