Nu pune aceste 5 lucruri în mașina de spălat! Vei rămâne fără ele

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară pentru omul contemporan. Nu știu cum era să trăim fără ea. Datorită ei nu mai pierdem zile în șir cu spălarea. Am apăsat pe câteva butoane și aparatul face totul singur. Dar chiar și așa facem greșeli care strică hainele și mașina de spălat. Iar cea mai banală greșeală e să punem în ea lucruri care trebuie spălate manual.

1. Sutienul

În mașină pot fi spălate sutienele cu elemente de plastic (inele, reglatoare, închizători) sau fără elemente, dar nici într-un caz, modele cu piese metalice. Deoarece ele se pot agăța de tambur, iar sutienul se poate întinde. O soluție ar fi să pui sutienul într-o punguță de rufe sau o față de pernă veche, dar acest lucru nu e justificat, pentru că un sutien care își pierde forma, este periculos pentru sâni și postură. Mai bine să nu riști și să îl speli manual.

2. Cravata

Deci, călcarea celui mai important accesoriu masculin, precum și spălarea acestuia în mașina de spălat rufe este strict interzisă. Textura fină a ei cere o îngrijire aparte. În tamburul mașinii, cravata își pierde forma, aspectul și culoarea. Ce-i de făcut atunci? Spală cravata manual, cu apă caldă și săpun, folosind un burete cu textură moale.

3. Adidașii

Înainte de a spăla adidașii, evaluează materialul din care sunt fabricați. Dacă pantofii sunt din piele de căprioară, au abțibilduri sau alte elemente lipite, cel mai bine este să-i cureți manual, fiindcă aceste elemente se pot deteriora. De regulă, adidașii sunt confecționați din materiale sintetice care pot rezista la zeci de spălări, dar dacă preferi adidașii din piele naturală sau artificială, cel mai bine este să nu îi pui în mașina de spălat.

4. Șosetele pentru copii

Îmbrăcămintea pentru bebeluși și, cu atât mai mult, șosetele, nu se recomandă să fie spălate în mașină. De cele mai multe ori, ele sunt confecționate din țesături fine, care se deteriorează ușor. În afară de asta, există riscul ca șosetele să se prindă de pliurile garniturii de cauciuc a mașinii de spălat și să pătrundă înăuntru. Ceea ce poate afecta performanța mașinii de spălat.

5. Hainele de mătase

Articolele vestimentare de mătase necesită curățare chimică (sau cel puțin spălare delicată cu mâna) deoarece temperaturile ridicate și ciclurile de spălare pot deteriora țesătura. Hainele de mătase se pot rupe sau pur și simplu își pot pierde forma. De aceea, se recomandă să fie spălate manual.