Nu mai trebuie să speli aragazul: 5 lucruri care costă doi bani, dar iți vor ușura viața la bucătărie!

Nimănui nu-i place să spele aragazul. Mai ales că trebuie să-l speli în fiecare zi, altfel arată urât, iar grăsimea își întărește pozițiile. Dar din fericire, chinezii nu bat pasul pe loc, ci inventează tot felul de șmecherii utile, care ne ușurează viața de zi cu zi. Prin urmare, în continuare vom discuta despre 5 lucruri ieftine, care sunt cu adevărat utile în bucătărie.

Lucruri utile în bucătărie

#1. Folii detașabile de protecție

Aceste folii reutilizabile, confecționate din aluminiu sau teflon, protejează tava aragazului de grăsime, lapte, supă și alte fluide care tind să iasă din oală. Ele sunt ușor de spălat și pot fi adaptate la orice aragaz. Grație teflonului, grăsimea nu se lipește de corp și poate fi înlăturată cu un burete de bucătărie.

#2. Capace flexibile de silicon

O adevărată comoară pentru orice bucătărie. Siliconul este foarte aderent și poate fi întins peste gura oricărui recipient. Recipientul rămâne perfect etanș, nu permite aerului să pătrundă înăuntru, prelungind prospețimea alimentelor. Totodată, capacul previne apariția mirosurilor neplăcute în frigider. În esență, obții un recipient ermetic, rezistent și sigur, pentru orice tip de conținut.

#3. Dop pipetă pentru ulei

Cu ajutorul acestuia orice sticlă sau butelie poate fi transformată în recipient pentru ulei. Multe persoane cumpără butelii mari cu ulei pentru a economisi pe termen lung, dar e incomod să torni uleiul dintr-o butelie mare sau din una mică, fără pipetă. Cu ajutorul acestui dop vei putea doza cantitatea de ulei după bunul tău plac.

#4. Racord flexibil pentru robinet

Un prelungitor flexibil este ideal pentru chiuveta de bucătărie, deoarece cu ajutorul lui e ușor să speli vasele și chiuveta fără să împrăștii stropi pe perete sau pe blatul de bucătărie. De regulă, acesta poate fi întors în toate direcțiile și are cap cu sită ajustabil, cu radiație centrală și împrăștiată.

#5. Folie de protecție pentru perete

La fel ca în cazul foliilor de protecție pentru aragaz, rolul acesteia e de a proteja peretele de grăsime. Se curăță ușor, se lipește bine, costă 10 lei și are dimensiunea de 700×450 mm. Cu alte cuvinte, numai bună.

Citește și: Ghid pentru curățenia locuinței: 10 obiecte indispensabile pentru o curățenie de durată!