Nu mai purta geacă de puf: 8 gafe vestimentare, pe care le fac femeile după 40 de ani

Orice femeie visează să-și păstreze frumusețea și tinerețea cât mai mult timp. Însă anii trec, iar neîndemânarea adolescentină se transformă în grație și încredere. Din nefericire, stilul apare odată cu vârsta și nu la toate femeile. Iată cele mai răspândite gafe vestimentare, pe care le fac femeile după 40 de ani.

1. Fuste mini

Chiar dacă ai aceleași picioare slabe ca la 20 de ani, nu e cazul să îmbraci și după 40 fuste mini. Nu mai ai necesitatea de autoafirmare și nici flueratul băieților nu te mai amuză. Mai bine înlocuiește fustele mini cu modele mai feminine: fusta creion, fusta vaporoasă sau cea midi clasică.

2. Bijuteriile

Mărgele din plastic, cercei masivi din metal ieftin, brățări cu zorzoane sau inele pe toate degetele? Poate și ar părea super tare dacă ai avea 15 ani. După 40 de ani, trebuie să te gândești la eleganță și să renunți la bijuteriile ieftine și masive. Fii minimalistă în acest sens. Cu cât mai puține bijuterii, cu atât mai bine.

3. Tricouri cu imprimeuri

Orice haină are o vârstă. Îți place Mickey Mouse? E ok la 15 ani, chiar și la 25, dar categoric nu la 40. E același lucru și în ceea ce privește pisicuțe, eroi din desene animate sau inscripții indecente. Asta nu înseamnă că hainele tale trebuie să fie plictisitoare. Poți alege culori aprinse și imprimeuri geometrice, care să ți se potrivească.

4. Dresuri colorate

Fii de acord, picioarele albastre, roșii sau violete arată ciudat și, cu siguranță, nu atrăgător. Mai mult, stiliștii condamnă asemenea alegeri ale femeilor care au mai mult de 7 ani. Dacă vrei să atragi cu ceva, fă-o prin culoarea pantalonilor sau a bluzei, dresurile trebuie să rămână negre sau de culoarea pielii.

5. Decolteu prea adânc

Între 18 și 25 de ani, fetele tind să se autoafirme. Ele vor să se simtă atrăgătoare, să prindă priviri de admirație și să primească complimente. La maturitate, e cazul să pui accentul pe alte lucruri. Poți arăta stilat și sexy, fără să-ți dezgolești unele părți ale corpului.

6. Blugi rupți

Blugii rupți s-au răspândit atât de mult, încât și femeile după 40 au fost nevoite să-i îndrăgească. Trebuie să știi însă, că ei au fost făcuți pentru adolescentele rebele și pentru fetele tinere. Mai bine concentrează-te pe alegerea modelului de blugi care să te avantajeze din punct de vedere al siluetei.

7. Accesoriile contrafăcute

Încă mai cumperi genți contrafăcute? E timpul să renunți la această practică. Mai bine alege o geantă de un brand necunoscut, dar stilată și de calitate.

8. Geaca de puf

Vrei să creezi impresia unei femei stilate și prospere? Nu mai purta geci cu puf. Acest articol de îmbrăcăminte este mai potrivit tinerelor și îți „ieftinește” ținuta. Mai bine optează pentru un palton sau o blană naturală.

Sursa