Nu mai face aceste greșeli: 5 motive neașteptate pentru care îți cade părul!

Hidratarea pielii este cea mai bună modalitate de a avea grijă de frumusețea ei. Dar cu părul, lucrurile stau diferit. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre hidratarea părului este că un păr ud înseamnă un păr slab.

De îndată ce apa ajunge pe păr, moleculele de apă pătrund în interiorul folicului pilos (săculeț care înconjoară rădăcina firului de păr) și provoacă inflamarea acestuia. În consecință, foliculii de păr încep să crească și să crape.

Iar atunci când părul se usucă, foliculii revin la dimensiunea normală, numai că deformați și slăbiți. În consecință, părul devine fragil, sensibil și neascultător. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îl speli, dar pentru a menține părul sănătos, încearcă să nu faci aceste 5 greșeli.

1. Nu aștepta ca părul să se usuce

Un păr ud înseamnă un păr slab. Cu cât mai mult timp stai cu părul ud, cu atât îl slăbești mai tare. Oamenii de știință numesc acest fenomen hidro-oboseala părului. Pentru a preveni hidro-oboseala, șterge-ți părul după ce te speli și nu aștepta să se usuce singur. De asemenea, îți recomandăm să folosești balsamuri și seruri de protecție a părului. Aceste produse închid porii, hrănesc pielea și cresc elasticitatea părului. Dar nu uita că față de ulei, balsamul nu se aplică la rădăcini pentru că înfundă porii.

2. Lasă părul să “respire”

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Peeling, șampoane, balsamuri, uleiuri, seruri – pe zi ce trece ritualurile de îngrijire a părului devin tot mai complicate. Iar această monedă are două fețe. Pe de o parte părul arată mai bine, iar pe de altă parte părul devine dependent de ajutoare din exterior. Și în cele din urmă slăbește. Fără îndoială măștile, uleiurile și serurile pentru păr sunt bune, dar trebuie folosite moderat. Organismul are propriul sistem de îngrijire a părului.

3. Nu-ți spăla părul în fiecare zi

Aici părerea stiliștilor s-a împărțit. Unii afirmă că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, pentru a nu-l deteriora. Alții susțin că părul trebuie spălat în fiecare zi pentru a-l menține curat și sănătos. Adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar – în medie la două-trei zile, în funcție de structura părului și specificul pielii. Și nu uita că șamponul se aplică NUMAI pe piele și la rădăcini. Spuma care se scurge e suficientă pentru a curăța restul părului.

4. Nu te coafa dacă părul e umed

Părul se întinde mai ușor când e ud și presiunea nu se simte atât de tare. Dar consecințele nu vor trece neobservate când părul se va usca. Mai devreme sau mai târziu, te vei trezi cu fire fragile și uscate. Prin urmare, usucă-ți părul înainte să-l coafezi. Și fii atentă ce accesorii folosești. Accesoriile metalice deteriorează părul și pielea capului. În schimb, benzile elastice din silicon, care mențin șuvițele datorită formei, nu datorită tensiunii, îți vor proteja podoaba capilară.

5. Nu spăla părul cu apă fierbinte

Apa fierbinte lipsește părul de strălucire. Temperaturile ridicate stimulează glandele sebacee, făcându-le să producă exces de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și la diferite afecțiuni cutanate. În timpul spălării, apa caldă deschide porii, curățând pielea de praf și impurități. Iar apa rece îi închide. Prin urmare, părul trebuie spălat cu apă caldă și clătit cu apă rece.