Nu economisi pe sănătatea ta: 3 lucruri pe care economisim în zadar!

Bunica mea spunea că leneșul mai mult aleargă, iar zgârcitul mai mult păgubește. Și avea perfectă dreptate, deoarece e mai bine să plătești mult pe un lucru cu adevărat bun, decât puțin pe un lucru care mâine te va da de gol. Mai cu seamă când vorbim de alimentație. La urma urmei, e vorba de sănătatea ta și a familiei tale. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să economisești niciodată!

#1. Carne sau salam?

Carne. Fără dar și poate. Mezelurile sunt alimente procesate, periculoase pentru sănătate, indiferent de preț sau pretinsa calitate. Firește că există mezeluri mai bune și mezeluri mai rele, dar pe termen lung toate sunt o otravă.

Cumpără carne. Da, este un pic mai scumpă, în schimb e un aliment sigur, pe care poți să îl gătești la discreția ta. Mai bine să plătești acum pe carne, decât mai târziu pe analize medicale.

Dacă vrei să cumperi carne de pui, alege pieptul, deoarece este cea mai sănătoasă, iar dacă vrei pește, cumpără cozi, pentru că sunt de trei ori mai ieftine, dar calitatea cărnii este aceeași.

#2. Ciocolată sau fructe uscate?

Nu economisi pe ciocolată. Am trecut și eu prin asta. De fapt, de când mă țin minte am cumpărat ciocolate ieftine pentru că, na, și ele sunt dulci, de ce să cheltui mai mult?

Dar într-o zi am cunoscut un tip care lucra la Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor, ce mi-a dezvăluit câte ceva despre ciocolatele de 3 lei. Dacă să-i rezum mesajul în două cuvinte – la fel de bine poți mânca zahăr brut cu lapte praf. Ciocolata bună costă scump.

De altfel, în loc de ciocolate, mai bine mănâncă niște fructe uscate. Ele sunt o sursă bună de fibre, asigură o digestie eficientă, scad nivelul de colesterol rău din organism, îmbunătățesc sănătatea inimii și au efect regenerator asupra pielii.

#3. Copturi de casă sau fabricate?

Prima. În mod evident. Te-ai întrebat vreodată cum e posibil ca panetonele din magazin să aibă termenul de valabilitate un an? Pe bune, nu-ți trezește semne de întrebare? Cozonac care rezistă un an?

Da, să faci cozonaci și alte copturi acasă te costă. Poate nu atât bani, cât timp, dar la urma urmei, vorbim de sănătatea ta și a familiei tale. Și nu crede în prostiile care costă 5 lei când ar trebui să coste 20. No way! Nicio șansă să fie sănătoase.

Citește și: Nu arunca banii în vânt: 9 produse scumpe, care nu valorează doi bani!