Nu m-am gândit vreodată că folia alimentară poate fi utilizată în acest fel: 9 întrebuințări ingenioase!

Știai că folia alimentară pe care o folosești în fiecare zi are o groază de întrebuințări neobișnuite? În afară de utilizarea sa convențională, aceasta poate fi folosită pentru diferite treburi casnice și activități cotidiene. De exemplu, cu ajutorul ei poți pregăti un ou poșat sau confecționa o capcană pentru insecte. Ingenios, nu? Despre 9 asemenea întrebuințări vom discuta în continuare.

Întrebuințări folie alimentară

#1. Cu ajutorul foliei poți acoperi gura unui pahar

Copiii mici au obiceiul de a vărsa suc peste ei atunci când beau din pahar. Dacă te-ai săturat să înlături pete de suc în fiecare zi, ca în reclamele pentru detergent de spălat, data viitoare acoperă paharul cu folie alimentară și fă o gaură pentru pai. Copiii adoră să bea suc prin pai și hainele vor rămâne intacte. Același truc te poate ajuta în timpul unui picnic în natură, pentru a proteja conținutul paharului de musafiri neinvitați.

#2. Deschide un borcan înțepenit folosind folia alimentară

La sigur te-ai confruntat cu situația când vrei să deschizi un borcan cu murături sau cu gem, dar capacul nu vrea să cedeze. De regulă, mai ești și flămând în acel moment, iar flămând înseamnă sleit de puteri. Cum te descurci în această situație?

Nu-i o sarcină ușoară, dar trebuie să fii tare de înger. Dacă degetele alunecă, iar capacul rămâne de neclintit – înfășoară 4-5 straturi de folie alimentară în jurul lui pentru a crește gradul de aderență, așa încât să-ți fie mult mai ușor să-l apuci.

#3. Gătește ouă poșate

Pune o bucată de folie alimentară într-un bol. Unge folia cu ulei și sparge un ou crud chiar în centrul acesteia. Ridică capetele foliei în sus, în așa fel ca să obții o pungă. După care scufundă punguța în apă clocotită timp de câteva minute, până când vei observa că albușul este gata.

Utilizare folie alimentară

#4. Prelungește prospețimea bananelor

Bananele coapte se alterează timp de 2-3 zile, dar dacă vrei să le prelungești durata de viață și să le menții prospețimea și proprietățile pentru încă câteva zile, e suficient să le înfășori bine cu folie alimentară, în special la capete.

#5. Protează bucătăria de stropi

Atunci când amesteci ingredientele folosind un mixer de mână, întreg interiorul este în pericol. Ca să poți lucra în voie, după bunul tău plac, fără să-ți fie teamă pentru consecințe, acoperă bolul cu folie alimentară, făcând găuri pentru spiralele aparatului. În acest fel, toate părțile vor avea de câștigat.

#6. Fă o capcană pentru insecte

Pregătește o momeală sub formă de câteva fructe mărunțite, așezate la fundul unui bol acoperit cu folie alimentară. Străpunge folia cu ajutorul unei scobitori sau cu o furculiță, în așa fel ca insectele să aibă pe unde pătrunde și lasă recipientul la bucătărie. Insectele atrase de aroma dulcie a fructele vor pătrunde în interiorul lui, dar nu vor putea să iasă afară.

Trucuri simple cu folia alimentară

#7. Menține curățenia în frigider

Acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară pentru a păstra curățenia în interiorul acestuia. O astfel de protecție e la fel de eficientă precum covorașele din silicon, dar te va costa mult mai puțin.

#8. Ajută fructele să se coacă

Pentru a facilita coacerea fructelor în condiții de casă, așează fructele într-un bol și acoperă-l cu folie alimentară. În interiorul lui se va acumula etilenă, un gaz care accelerează coacerea fructelor. În 2-3 zile ele vor fi bune pentru consum. Campioni la producția de etilenă sunt bananele, merele și perele.

#9. Protejează-ți mâinile cu folie alimentară

Dacă nu ai o pereche de mănuși la îndemână atunci când muncești în grădină, dar vrei să-ți protejezi mâinile de așchii și bătături – înfășoară mânerul instrumentului cu câteva straturi de folie alimentară.

Citește și: Pasta de dinți: 4 întrebuințări nebănuite despre care trebuie să știe fiecare gospodină!