Nu le-ai folosit până acum: 10 metode ingenioase ca să scapi de praful din casă!

Chiar dacă facem curat în fiecare zi, nu scăpăm de praf cu una-cu două. Praful se comportă foarte perfid. Se ridică în aer, creează iluzia curățeniei, iar noaptea se instalează discret înapoi.

Dar fii pe pace. De data asta îi venim noi de hac. Iată 10 metode ingenioase, care îl vor lua pe neașteptate și îl vor goni pentru totdeauna din casa ta.

Soluții pentru praful din casă

#1. Schimbă lenjeria de pat

Toate particulele de praf din interiorul dormitorului, mai devreme sau mai târziu, se așază pe pat. Lenjeria trebuie schimbată săptămânal și îți recomandăm să renunți la așternuturile din materiale sintetice în favoarea celor naturale, în special din bumbac și satin. Praful se îmbibă mai greu în satin, iar țesătura împrăștie mai puține resturi textile în aer.

#2. Scapă de textilele inutile

Dacă te-ai întrebat vreodată de unde vine praful din casă, să știi că una din principalele surse de praf sunt hainele și așternuturile tale. Orice țesătură se descompune și lasă particule de praf în aer. În special țesăturile vechi. Prin urmare, scapă de tot ceea ce este vechi, inutil și urât. Cu cât mai multe lucruri inutile ai, cu atât mai mult praf se adună în casa ta.

Metode de a scăpa de praf

#3. Deschide geamurile doar seara

De ce seara? Deoarece în timpul zilei traficul este mai intens și în apartament pătrunde mai mult praf, în special dacă fereastra se deschide spre autostradă sau bulevard.

#4. Folosește mașina de uscat rufe

Mașina de uscat rufe îndepărtează de pe haine firele de păr, blana de animale, scamele, puful, ațișoarele și alte resturi textile, care ajung în aer și invadează suprafețele din apartament. Dacă nu ai o mașină de uscat, poți pune o pungă obișnuită în mașina de spălat pentru a obține un efect similar. Mai multe despre asta am scris în articolul de mai jos.

Citește și: De ce e bine să pui o pungă în mașina de spălat? 3 motive să începi chiar de azi!

Praf în casă soluții

#5. Spală perdelele

Perdelele sunt un magnet pentru praf. La prima vedere ele par curate, însă aparențele sunt înșelătoare. Tot praful din cameră și cel care vine de afară se adună pe perdele. Apoi te miri de ce îți curge nasul, te dor ochii sau strănuți în continuu. Prin urmare, perdelele trebuie spălate de 4-5 ori pe an, deci cam o dată la 3 luni.

#6. Curăță salteaua

Salteaua este un mediu fertil pentru acarieni, ciuperci și bacterii, care provoacă diferite afecțiuni pe termen lung. În afară de asta, așternuturile sunt pline de celule moarte, de sebum, de secreții ale corpului, de praf și, bineînțeles, de transpirație. Nu crezi? Dă-i un pumn și te vei convinge că praful din casă nu se va termina până nu vei curăța salteaua.

Îndepărtarea prafului din casă

#7. Șterge încălțămintea cu șervețele umede

Bun, cu praful care intră pe fereastră și resturile textile ne-am lămurit. Dar de unde apare gunoiul? În primul rând de pe pantofi! Ei sunt ambasadorii murdăriei în casa ta. Încearcă să-i ștergi cu un șervețel umed imediat ce te întorci de afară, nu invers. Asta te va scuti de un task la ieșire și va menține holul curat.

#8. Spală covorașul de la intrare

Dar nu-i destul să cureți pantofii. Trebuie să ai grijă și de covoraș. Când l-ai spălat (schimbat) ultima dată? Știai că acesta trebuie spălat săptămânal? Nu-i destul să dai cu aspiratorul. Dacă nu respecți această regulă, să nu te mire că praful și gunoiul se vor răspândi încet, dar sigur, prin toată casa ta.

Prea mult praf în casă

#9. Ai grijă de animalele de companie

Și ele merită o baie, din când în când, mai ales dacă își petrec timpul prin curte. Știm cât de mult le place pisicilor să se tolănească pe ogor, iar câinilor pe iarbă.

#10. Ține hainele în pungi vidate

Mă îndoiesc că ai nevoie de un pulover gros din tricot în luna iulie, nu-i așa? La fel cum nu ai nevoie de pantaloni scurți iarna. Prin urmare, ele nu au ce căuta în dulapul de bază până nu le vine timpul. Recomandarea noastră e să ții hainele din afara sezonului în pungi ermetice, vidate, pentru a încetini răspândirea prafului în dulap.

Citește și: Ghid pentru curățenia locuinței: 10 obiecte indispensabile pentru o curățenie de durată!