Nu irosi bicarbonatul de sodiu: El are 10 întrebuințări despre care nu ai știut!

Nu știu dacă există vreun produs mai utilizat în viața de zi cu zi, decât bicarbonatul de sodiu. De la copturi, până la curățenia în baie, de la metode de tratament, până la cele de înfrumusețare – bicarbonatul de sodiu poate înlocui extrem de multe produse chimice costisitoare. De exemplu, cu ajutorul lui poți păstra culoarea legumelor sau accelera gătirea lor. Iată 10 întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu despre care posibil nu ai știut.

1. Păstrează culoarea legumelor

După tratamentul termic, multe legume strălucitoare, în special verdețurile, își pierd aspectul atrăgător. De aceea, atunci când gătești broccoli sau fasole verde, adaugă puțin bicarbonat în apă (un vârf de linguriță). Acest truc le va păstra culoarea și le va face mai apetisante în ochii oaspeților tăi.

2. Curăță covorul

Una dintre sursele de miros neplăcut din casă este covorul. Murdăria, transpirația, mirosul animalelor de companie – toate acestea se îmbibă în țesătura covorului. Pentru a remedia problema, presară bicarbonat de sodiu peste covor, lasă-l să acționeze câteva ore și trage-l cu aspiratorul. Bicarbonatul de sodiu îmbibă umezeala și mirosul neplăcut.

3. Îmbunătățește sosul

Pentru a îmbunătăți gustul sosului de roșii, multe femei adaugă zahăr. Dar nu uita că zahărul crește numărul de calorii și dacă acest detaliu este important pentru tine, înlocuiește zahărul cu bicarbonat de sodiu, care reduce aciditatea sosului și îl face mai fin. În acest fel, sosul va fi nu doar gustos, ci și sănătos.

4. Curăță toaleta

În loc să cumperi capsule hidrosolubile pentru toaletă, amestecă o parte de bicarbonat de sodiu cu o parte de detergent de vase. Toarnă soluția în forme pentru congelator și așteaptă să se usuce. Apoi folosește cubulețele pentru toaletă. Acestea au un dublu efect, pe de o parte curăță vasul de toaletă, iar pe de alta, lasă o aromă plăcută.

5. Curăță frigiderul

Frigiderul poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu. Amestecă 3 părți de apă cu o parte de bicarbonat și folosește soluția obținută pentru a șterge pereții interiori ai frigiderului. Sau pur și simplu pune o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu în frigider. Iar pentru a păstra curățenia înăuntru, acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară.

6. Îmbunătățește roșiile

Să știi că acest produs poate îmbunătăți nu numai sosul de roșii, ci și roșiile crescute în grădină. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului și îmbunătățește aroma și gustul roșiilor. Pentru a menține roșiile dulci, toarnă puțin bicarbonat în jurul tufei, dar fără să-i atingi tulpina sau frunzele.

7. Accelerează fierberea

Pentru a fierbe fasolea mai repede, aceasta trebuie aleasă, pentru că unele boabe pot fi stricate. Înainte de a pune boabele în apă, se recomandă să fie clătite de câteva ori. Apoi adaugă o parte de fasolea la 5 părți de apă și puțin bicarbonat (1/4 de linguriță la 500 gr de boabe). Bicarbonatul este un ingredient important, care reduce timpul de fierbere.

8. Adaugă volum părului

Toate femeile vor să aibă părul frumos și voluminos. Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Iar pentru a obține mai mult volum, nu ai nevoie de fixative și produse de îngrijire a părului. Pentru un plus de volum, adaugă în flaconul cu șampon bicarbonat de sodiu – o parte de bicarbonat la 5 părți de șampon.

9. Curăță tenul

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca exfoliant pentru ten. Amestecă două linguri de bicarbonat cu două linguri de apă și aplică amestecul pe zonele pielii afectate de puncte negre. Așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă caldă și aplică pe față un produs hidratant. Textura sa granuloasă ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a punctelor negre.

10. Absoarbe mirosurile

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți absorbante. Cu ajutorul acestui ingredient poți scăpa de mirosul urât din dulapul de bucătărie, din frigider, din coșul de gunoi, din coșul de rufe, din șifonier sau din litiera pentru pisici. Pentru a face acest lucru, este suficient să pui o cutie deschisă de bicarbonat lângă sursa de miros.