Nu încărca telefonul în acest fel: 5 greșeli care îți distrug bateria

Trăim în epoca când toată lumea are un smartphone. De la copilul de grădiniță, până la părinți și bunici. Telefonul a devenit un lucru obișnuit în viața fiecăruia din noi. Și totuși, mulți dintre noi chiar și astăzi îl folosesc greșit. Mai ales când vine vorba de baterie. Iată 5 greșeli pe care le facem când punem telefonul la încărcat.

1. Nu pune telefonul sub pernă

Să fie clar. E-n regulă să lași telefonul la încărcat în timpul nopții. Bateriile moderne nu au o problemă cu asta. Dar dacă îl lași sub pernă, telefonul se va supraîncălzi. Și cu cât temperatura este mai mare, cu atât bateria se uzează mai repede. De aceea, renunță la acest obicei.

2. Nu folosi încărcătoare ieftine

Starea bateriei depinde în mare măsură de încărcător. În mod ideal, trebuie să folosești încărcătorul original, potrivit pentru telefonul tău. Dar nu-i nimic dacă folosești un altfel de încărcător, atât timp cât se potrivește specificațiilor tehnice din manualul de utilizare. Evită încărcătoarele ieftine, de la producători necunoscuți.

3. Nu folosi cabluri cu defecte

Nici pentru cabluri nu merită să economisești. Atunci când cablul usb iese din funcțiune și încarcă bateria cu întreruperi sau numai dintr-o anumită poziție – acesta trebuie schimbat. Firele deteriorate se pot încinge, se pot aprinde și pot duce la uzarea accelerată a bateriei.

4. Nu lăsa telefonul să se descarce complet

Epuizarea completă este stresantă pentru un smartphone. Chiar dacă telefoanele moderne sunt echipate cu controler, astfel de situații pot afecta negativ bateria. De asemenea, nu se recomandă să lași telefonul complet descărcat pentru o perioadă lungă de timp. Chiar dacă nu-l folosești, menține-l în formă.

5. Nu folosi telefonul în timp ce se încarcă

Mă refer la utilizare activă. De exemplu, pentru youtube, facebook, jocuri, cărți, muzică etc. Acest obicei duce la supraîncălzirea bateriei și uzarea acesteia pe termen lung. Învață să te desparți de gadget-ul tău preferat măcar atunci când se încarcă.